Υπεγράφησαν σήμερα στην Αθήνα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη  και το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη οι προγραμματικές συμβάσεις για δύο έργα αθλητικών υποδομών στο Δήμο Αρταίων. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη  ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μιχάλης Κοτσαρίνης.

Πρόκειται για την αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση φωτισμού και τις εργασίες συντήρησης του αθλητικού κέντρου Άρτας, με προϋπολογισμό 290.500 ευρώ και την αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και την επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις στο Δήμο Αρταίων με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού, με τον Δήμο Αρταίων να έχει εκπονήσει τις σχετικές μελέτες.

«Θέλουμε να βελτιώνουμε διαρκώς τις αθλητικές μας υποδομές, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να αθλούνται με ασφάλεια. Ευχαριστούμε τόσο τον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, όσο και την Υπουργό Διοικητής Μεταρρύθμισης και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και τον βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα για την συμβολή τους στο αίτημα του Δήμου μας για ένταξη στο ΠΔΕ των παραπάνω έργων. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον αθλητισμό και κυρίως στον μαζικό αθλητισμό για τους δημότες μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Ο Δήμος μας μαζί με τα παραπάνω έργα είχε υποβάλλει προς ένταξη στο ΠΔΕ δύο ακόμη. Πρόκειται για το έργο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Κεραματών», προϋπολογισμού 270.500€ και την «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Κωστακιών» προϋπολογισμού 375.550€. Αναμένουμε και για αυτά την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και για άλλες αθλητικές υποδομές για τις οποίες ο Δήμος εκπονεί σχετικές μελέτες».