Ο Δήμος Αρταίων θέλοντας να συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και προώθηση του εθελοντικού ιδεώδους, απευθύνει κάλεσμα για τον εθελοντισμό σε φορείς, συλλόγους, εθελοντικές ομάδες, μαθητές και σε όλους τους απλούς πολίτες σε μια κοινή εθελοντική προσπάθεια, αναδεικνύοντας την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών μας, μέσα από τη Χάρτα και το Μητρώο Εθελοντών του και την υλοποίηση εθελοντικών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αρταίων προτείνει άξονες δραστηριοποίησης στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή αφού συμπληρώσουν και υπογράψουν την αίτηση εγγραφής στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Αρταίων, την οποία μπορούν να βρούνε παρακάτω και στη συνέχεια να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: ethelontismos@arta.gr ή να την καταθέσουν στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού του Δήμου Αρταίων στο ισόγειο του Δημαρχείου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο τηλ. 26813 62161, στην κυρία Ευανθία Τάγκα.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

Πιο συγκεκριμένα οι άξονες δραστηριοποίησης είναι οι εξής:

  • Κοινωνική Αλληλεγγύη (ΑΜΕΑ, Τρίτη ηλικία, Ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες, άστεγοι,ΤΕΒΑ κλπ)
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός-Τουρισμός
  • Καλλιτεχνικές και εικαστικές παρεμβάσεις
  • Προστασία αδέσποτων ζώων συντροφιάς
  • Περιβάλλον (περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις, καθαρισμοί, καλλωπισμοί κλπ)
  • Πράσινο
  • Πολιτική Προστασία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μπορούν να συμμετάσχουν και οι υπάρχουσες εθελοντικές ομάδες, οι οποίες θα προτείνουν δράσεις για τις οποίες θα τους παράσχει ο Δήμος υλικοτεχνική κάλυψη ανάλογα με τις ανάγκες των δράσεων.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να γίνουν οι κάτοικοι της πόλης αλλά και του ευρύτερου Δήμου κοινωνοί σε μια συλλογική προσπάθεια όπου θα αναδειχθεί πόσο σημαντική είναι η αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ του Δήμου, των πολιτών και των φορέων, προκειμένου να αγαπήσουν τον τόπο τους και να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους, ώστε να έχουμε μια πόλη καθαρή, φωτεινή, χαρούμενη, ανθρώπινη και πάνω από όλα βιώσιμη.