-Με συντριπτική πλειοψηφία η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Προς λύση οδεύει ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί για πολλά χρόνια την Άρτα, καθώς μετά και τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η απαιτούμενη δαπάνη για την προμήθεια ομπρελών (προϋπολογισμού 150.000€ από δημοτικούς πόρους) που θα τοποθετηθούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία βρίσκονται σε πλατείες και κοινοχρήστους χώρους στην Άρτα, ώστε να μπει ένα τέλος στην εικόνα που σήμερα παρουσιάζουν πλατείες της πόλης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων από τις πέντε παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (μόνο η παράταξη του κ. Στασινού καταψήφισε την πρόταση, ενώ οι παρατάξεις της κας Κιτσαντά και του κ. Παπαϊωάννου ψήφισαν υπέρ των ομπρελών, αλλά ζήτησαν το κόστος για τις ομπρέλες να μετακυλιστεί στους καταστηματάρχες) και πλέον ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξει η εικόνα στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

«Για εμάς πρώτιστο μέλημα ήταν και παραμένει η ίση αντιμετώπιση όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και να υπάρξουν ελεύθεροι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι για τους πολίτες. Από τα καταστήματα, εκείνα που δεν ήταν σύμφωνα με την κανονιστική διάταξη που ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2016 ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό, κάτω του 10%, το οποίο είχε αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους. Προφανώς και δεν είναι λύση να επιβαρύνουμε με πρόστιμα τους καταστηματάρχες, αλλά στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και βεβαίως να λειτουργούν σύννομα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Απαλλοτριωτέες εκτάσεις 30 στρεμμάτων για τη νέα γεφύρωση του Αράχθου

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση να κηρύξει απαλλοτριωτέες εκτάσεις συνολικού εμβαδού 30 στρεμμάτων για την κατασκευή της νέας Γέφυρας του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου, πίσω από τη φοιτητική εστία. Το κόστος των απαλλοτριώσεων για τα εντός και εκτός σχεδίου οικόπεδα ανέρχεται στις 800.000€.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί όραμα και βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής και έχει ενταχθεί από τις αρχές του 2017 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με συνολικό προϋπολογισμό 6.5 εκ. ευρώ.

Κατασκευάζονται 7 νέες παιδικές χαρές

Προχωρά η κατασκευή νέων παιδικών χαρών στο Δήμο Αρταίων, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε δαπάνες ύψους 200.000€ για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών σε Εργατικές Κατοικίες, Γλυκόριζο, Λιμίνη, Αμμότοπο, Πολύδροσο, Χανόπουλο και Γαβριά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμος Αρταίων έχει πιστοποιήσει 21 παιδικές χαρές και στόχος είναι να υπάρξουν συνολικά 44 παιδικές χαρές με άδειες και προδιαγραφές ασφάλειας. Επίσης, ο Δήμος Αρταίων σχεδιάζει ακόμη την δημιουργία μιας παιδικής χαράς στο Παραποτάμιο Πάρκο, μιας στην πλατεία Καραϊσκάκη, μιας στο αναψυκτήριο δίπλα στη Διώνη και μιας παιδικής χαράς για ΑμεΑ.

Τοποθετούνται πλαστικά κολωνάκια σε κεντρικές οδούς της Άρτας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση πλαστικών κολωνακιών σε συγκεκριμένους δρόμους της Άρτας, όπου παρατηρείται μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Συγκεκριμένα, κολωνάκια θα μπουν:
>Στην άνοδο της οδού Πραμάντων μετά την οδό Κορυτσάς και έως την οδό Κουτελιδαίων
>Στην κάθοδο της οδού 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων πριν την διασταύρωση με την οδό Τζουμέρκων
>Στην οδό Τζουμέρκων για την δεξιά στροφή από την 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων (μονοδρομημένο τμήμα) προς αυτή
>Στη συμβολή οδών Ορλάνδου και Τζουμέρκων
>Στην οδό Παλαιολογίνης στην διασταύρωση με την οδό Ορλάνδου
>Στην οδό Δρυόπων στην διασταύρωση με την οδό Χατζοπούλου
>Στην διασταύρωση Μεγάλου Αλεξάνδρου και πάροδος Διογένους
>Στην οδό Κουτελιδαίων αρ.33
>Στην οδό Αυξεντίου

Εγκρίσεις μελετών και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η μελέτη για την αντικατάσταση της στέγης στον 1ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου με συνολικό προϋπολογισμό 52.775,42€, καθώς και η μελέτη της μετατροπής του Πνευματικού Κέντρου Κωστακιών σε παιδικό σταθμό, προϋπολογισμού 154.500€.

Τέλος, αποφασίστηκε η επέκταση του δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αρταίων συνολικού προϋπολογισμού 4.438,63€, καθώς και διάθεση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας έκθεσης με θέμα «Νεώτερη κεραμική από την Άρτα, 16ος -20ος αιώνας», αλλά και η διατήρηση κενωθέντος περιπτέρου που βρίσκεται στην οδό Αγίων Θεοδώρων 60 (στη συμβολή με την οδό Αγίας Φανερωμένης).
Στα 90.000€ το φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αρταίων

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αρταίων, το οποίο για τη φετινή χρονιά ανέρχεται σε 90.000 ευρώ από Δημοτικούς πόρους.

Μεταξύ των δράσεων που θα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι η συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό, η δημιουργία ιστοσελίδας τουριστικού προϊόντος, η διοργάνωση fam trips με δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες και η δημιουργία θεματικών βίντεο. Μάλιστα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η δημιουργία βίντεο για την τουριστική προβολή. Θα δημιουργηθούν συνολικά 9 βίντεο με θέματα τη φύση και τα αξιοθέατα, τα μνημεία της Άρτας, τις εκδηλώσεις κ.α.

Ο Δήμος Αρταίων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του τουρισμού, με έμφαση και στην σταδιακή υλοποίηση του στοχευμένου προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που έχει εκπονήσει και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.