«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ  (Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.)

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Διεύθυνση: Ορλάνδου 9 ( 1ος όροφος), 47100, Άρτα

Πρόεδρος Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.: Πανέτας Γεώργιος
Τηλ:   6972247001
E-mail: panetas@arta.gr

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής: Γκαρτζώνη Ελένη
Τηλ: 2681021000 & 2681021006
E-mail: paid46@otenet.gr & paidikoi@arta.gr


Αγαπητοί γονείς

Το Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. Δήμου Αρταίων για να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους γονείς και για να ενισχύσει το θεσμό της προσχολικής αγωγής, λειτουργεί σήμερα 11 Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, οι οποίοι είναι στελεχωμένοι με άρτια επιστημονικά καταρτισμένο,  παιδαγωγικό προσωπικό και με το απαιτούμενο ικανό και έμπειρο βοηθητικό προσωπικό.

Τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού είναι πολύ σημαντικά, γιατί την περίοδο αυτή μπαίνουν τα θεμέλια της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης. Τα προγράμματα των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, χαρακτηρίζονται από σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη και επιστημονική γνώση. Στόχο έχουν την κατάκτηση της αυτονομίας μέσω της ολόπλευρης ανάπτυξης των παιδιών, της κοινωνικοποίησης, της ανάπτυξης της επικοινωνίας και συνεργασίας, σε ένα οργανωμένο μαθησιακό περιβάλλον.

Τα προγράμματα είναι ευέλικτα, λαμβάνουν υπόψη την μοναδικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών αλλά και τα χαρακτηριστικά κάθε ηλικίας. Τους παρέχουν ευκαιρίες να εκφράσουν τις ιδέες τους και τα συναισθήματά τους με ποικίλους τρόπους, όπως το παιχνίδι, το θέατρο, την κίνηση, τη μουσική, τα εικαστικά.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες από τις παιδαγωγούς ή και που προτείνουν τα ίδια, δραστηριότητες οι οποίες προκαλούν το ενδιαφέρον τους  και αποτελούν κίνητρο και προϋπόθεση μάθησης. Η γνώση προσεγγίζεται δια μέσω του παιχνιδιού, της εξερεύνησης, της δημιουργίας, της αξιοποίησης του υλικού, της συζήτησης, της ανταλλαγής απόψεων, των προτάσεων και βασίζονται στα βιώματα και τις εμπειρίες των παιδιών.

Θεωρούμε ότι με το άρτια εκπαιδευμένο παιδαγωγικό προσωπικό και την δική σας συμμετοχή και συνεργασία, θα πετύχουμε τους παιδαγωγικούς και διδακτικούς μας στόχους, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο σχολικό και στη συνέχεια στο κοινωνικό περιβάλλον.

              Ο Δημάρχος Αρταίων                                       Ο Πρόεδρος Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. 

             Χρήστος Τσιρογιάννης                                              Γεώργιος Πανέτας


 

Η οργάνωση, η λειτουργία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Παιδικών Βρεφονηπιακών σταθμών έχουν στόχο:

  • Να παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.
  • Να οξύνουν δημιουργικά τη φαντασία τους σε συνδυασμό με την απόκτηση γνώσεων.
  • Να αποκτήσουν τις πρώτες εξωοικογενειακές τους σχέσεις.
  • Να καλλιεργήσουν το σεβασμό και την αυτοπεποίθησή τους.
  • Να ενημερώνουν τους γονείς και παράλληλα να τους ευαισθητοποιούν πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.
  • Να εξαλείφουν, κατά το δυνατό, τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους.
  • Να βοηθούν τα παιδιά στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.
  • Να διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς .
  • Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ & ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Οι αιτήσεις εγγραφής-επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2022-2023, υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου https://polarta.intellisoft.gr/.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ «Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.» Δήμου Αρταίων ορίζεται από 13 Μαΐου 2022 έως και την 20η Ιουνίου 2022 (ώρα 24:00).

  • Τα βρέφη: Να έχουν συμπληρώσει τους 15 μήνες (κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς).
  • Τα προνήπια: Να έχουν συμπληρώσει τα δύο έτη και έξι μήνες (κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς) και μέχρι την εγγραφή τους στην δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση δηλ. παιδιά που έχουν ημερομηνία γέννησης από 01/01/2019 και μετά.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν ύστερα από αξιολόγηση και μοριοδότηση των αιτήσεων σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Λειτουργίας  και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών μέσω ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και του «Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας»

Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να προβούν και στην υποβολή αίτησης στην ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και το «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας», όταν ανακοινωθεί η έναρξη της διαδικασίας, ώστε να αποκτήσουν VOUCHER. Η εγγραφή παιδιών μέσω ΕΣΠΑ είναι δωρεάν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2681021000 – 2681021006 και στο email paidikoi@arta.gr.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ο ενδιαφερόμενος γονέας πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη πατώντας το link https://polarta.intellisoft.gr/. Στην περιοχή «Αίτηση Εγγραφής Νέου Χρήστη» συμπληρώνει τα απαραίτητα στοιχεία (Όνομα, Επίθετο, e-mail, Κωδικός, Επιβεβαίωση Κωδικού). Αναλυτικές πληροφορίες για την εγγραφή χρήστη θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο με τίτλο «Οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού Πολίτη».

Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή χρήστη και εισέλθετε στην πλατφόρμα, θα πρέπει πρώτα να καταχωρήσετε το παιδί και εν συνεχεία να υποβάλετε αίτηση. Αναλυτικές πληροφορίες για την καταχώρηση αίτησης θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο με τίτλο «Οδηγίες για την καταχώρηση αίτησης από τον Πολίτη».

  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία και των δύο γονέων, εκτός εάν πρόκειται για μονογονέα
  • Στην επιλογή του Σταθμού επιλέγετε υποχρεωτικά έναν Σταθμό – τον πλησιέστερο στη διεύθυνση κατοικίας σας – και προαιρετικά τυχόν επιπλέον επιλογές.
  • Στην περίπτωση επανεγγραφής παιδιού τσεκάρετε το κουτάκι της Επανεγγραφής.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο σημείο που καλείστε να «ανεβάσετε» (upload) τα δικαιολογητικά της αίτησης, σας ενημερώνουμε ότι προς διευκόλυνση των γονέων, υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσετε οποιασδήποτε μορφής αρχείο δηλ. έγγραφο WORD, έγγραφο PDF, σκαναρισμένα έγγραφα ή φωτογραφίες εγγράφων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης θα τα βρείτε αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο με τίτλο «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτείνουμε να αποθηκεύετε προσωρινά την αίτησή σας και μόνο όταν είστε βέβαιοι για την ορθότητα της συμπλήρωσής της να προβείτε σε Υποβολή. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί μας για επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που με το πέρας της προθεσμίας εκκρεμούν δικαιολογητικά που δεν έχετε επισυνάψει στην αίτηση, πρέπει να μας τα αποστείλετε μέσω e-mail, ώστε να καταχωρηθούν στην αίτησή σας για να είναι πλήρης.

Για την πορεία της αίτησης σας θα ενημερώνεστε με e-mail (στη διεύθυνση e-mail που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας) αλλά και από την αρχική σελίδα του λογαριασμού σας στο https://polarta.intellisoft.gr/.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

1. Οδηγίες για τη Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη

2. Οδηγίες για τη Καταχώρηση Αίτησης από τον Πολίτη

3. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

4. ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

5. ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

7. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΩΝ