Με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για το έργο που πραγματοποιείται στο Δήμο, αλλά και με σκοπό την ανάπτυξη ενός διαλόγου με τους συμπολίτες για τα θέματα που απασχολούν κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με δημότες, συλλόγους και φορείς σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Άρτας.

 

Στις συναντήσεις έδιναν το «παρών» ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Χριστόφορο Σιαφάκα, Μιχάλη Βλάχο, Άννα Κουτρούμπα, Θεανώ Γραμματικού, Γιώργο Πανέτα και Κώστα Χαρακλιά, ενώ παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Σερβετάς.

 

«Ακούμε την κοινωνία και επιδιώκουμε  το διάλογο, καθώς έτσι  ερχόμαστε σε επαφή με τους συμπολίτες μας και τους ενημερώνουμε για όσα κάνουμε, αλλά και για όσα προγραμματίζουμε. Παράλληλα δημιουργείται ζύμωση, ακούμε τις απόψεις τους, τις καταγράφουμε και προχωράμε, ώστε να βγει ωφελημένη η Άρτα. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν συναντήσεις στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και σε τοπικές κοινότητες, ενώ το επόμενο διάστημα σειρά έχουν οι γειτονιές της πόλης της Άρτας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας Χριστόφορος Σιαφάκας αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου για τα σχολεία, τους Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και στις μειώσεις τελών προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τους πολυτέκνους, τους τριτέκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους ανέργους.

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Βλάχος αναφέρθηκε στους καθαρισμούς των οικοπέδων, στα εγκαταλελειμμένα οχήματα, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στην οδοσάρωση και στην αφισορύπανση.

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Κουτρούμπα μίλησε για τις κοινωνικές δράσεις και δομές του Δήμου, όπως το Κέντρο Κοινότητας (Ενημέρωση Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων), την Παροχή Συσσιτίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), τις δράσεις για απόρους, το Συμβουλευτικό Κέντρο για τη Βία κατά των Γυναικών, το ΚΕΠ Υγείας, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΑΠΗ και την Χάρτα Εθελοντή.

 

Η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Θεανώ Γραμματικού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα και στη λειτουργία του Καταφυγίου Αδεσπότων ζώων, στις ενέργειες του Δήμου για τα ανεπιτήρητα βοοειδή,  ενώ υπογράμμισε την σύσταση της δημοτικής ομάδας αγροτικών θεμάτων, καθώς και τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Άρτα.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πανέτας έκανε αναφορά στην εφαρμογή αιτημάτων καθημερινότητας (Novoville), στους καθαρισμοί αυλάκων, στις χαλικοστρώσεις, στον καθαρισμός βλάστησης, στην επέκταση και συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και στη διαχείριση νερού, θέματα καθημερινότητας, διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων, παιδικών χαρών κ.α.

 

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Χαρακλιάς μίλησε για τον κανονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, την συνεργασία Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων και τις δράσεις τουρισμού και πολιτισμού του Δήμου.

 

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά χρονολογική σειρά σε Αμμότοπο, Γραμμενίτσα, Χαλκιάδες, Ανέζα, Ροδαυγή, Πιστιανά, Αγ. Σπυρίδωνα, Γλυκόριζο, Καμπή και στον Έλατο Κορφοβουνίου.

 

Στις συναντήσεις συμμετείχαν πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων κάθε περιοχής και συγκεκριμένα τοπικοί σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων, εκπρόσωποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων κάθε περιοχής που κατέθεσαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και έγινε γόνιμος διάλογος.

 

Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκε ακόμη και το Γραφείο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Απασχόλησης, που έχει θεσπίσει ο Δήμος Αρταίων από την Χριστίνα Νικολακοπούλου (εξωτερικό συνεργάτη της Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ), με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα έντονο και να υπάρχουν πολλές αιτήσεις και εγγραφές.