Από το 2ο Λύκειο Άρτας ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για Διάλογο με την Εκπαίδευση. Στόχος είναι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και την επίλυση προβλημάτων να προσφέρουμε στην εκπαιδευτικοί κοινότητα τις πλέον κατάλληλες υποδομές για να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι το έργο τους.

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος και αρμόδιος για θέματα παιδείας Χριστόφορος Σιαφάκας. Είχαν κληθεί οι καθηγητές του σχολείου, εκπρόσωποι του Δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Έγινε γόνιμος διάλογος για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο, ενώ ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης ενημέρωσε το κοινό για μια σειρά δράσεων και ενεργειών που έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει να πραγματοποιεί ο Δήμος για τα Σχολεία, όπως οι ετήσιες εργασίες συντήρησης, που γίνονται κάθε καλοκαίρι με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, η ανανέωση των εργαστηρίων Υπολογιστών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει σε όλα τα Λύκεια του Δήμου –σειρά μετά έχουν τα Γυμνάσια-, καθώς και για κοινωνικές δράσεις όπως το κολατσιό για απόρους μαθητές, σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων.