Στην προμήθεια τριών αλατιέρων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τη χειμερινή περίοδο έχει προβεί ο Δήμος Αρταίων. Οι αλατιέρες συνολικής χωρητικότητας 6 κυβικών ήδη χρησιμοποιούνται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων για τη ρίψη αλατιού, ιδιαίτερα στα ορεινά όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, έχει αποκτηθεί μια αλατιέρα συνολικής χωρητικότητας 5 κυβικών, η οποία έχει τοποθετηθεί στο φορτηγό του Δήμου, το οποίο φέρει και λεπίδα βάρους 900 κιλών και πλάτους 3 μέτρων στο μπροστινό μέρος, για τον αποχιονισμό δρόμων.

Επίσης, έχουν αποκτηθεί και άλλες δύο αλατιέρες χωρητικότητας μισού κυβικού η κάθε μια που έχουν τοποθετηθεί σε ημιφορτηγά του Δήμου. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε στα 20.088 ευρώ.

Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων μαζί με μηχανήματα από ιδιώτες που μισθώνονται, όπως κάθε χρόνο, βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που σημειώνεται ιδιαίτερα στα ορεινά σημεία, με χιονοπτώσεις. Όσα προβλήματα εμφανίστηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ο Δήμος και φέτος έχει προμηθευτεί αλάτι και συγκεκριμένα 45 τόνους, ενώ μισθώνει και ιδιωτικά οχήματα για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Συνολικά, στα μητρώα του Δήμου βρίσκονται 20 ιδιώτες με μηχανήματα και είναι στην διάθεση του Δήμου όταν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, για να επέμβουν άμεσα και να βοηθήσουν στην προσβασιμότητα των δημοτών και τον αποχιονισμό των δρόμων.