Με τη συμμετοχή των δρομέων να σημειώνει νέο ρεκόρ με 2.700 άτομα από Άρτα, Ήπειρο και όλη την Ελλάδα να τρέχουν στην Άρτα, ολοκληρώθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Γιοφυριού», που διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αρταίων.

Με φόντο τα ιστορικά μνημεία της πόλης, αλλά και τον Αρτινό κάμπο οι δρομείς κάλυψαν τις αποστάσεις των 21,1 χιλιομέτρων  και των 5 χιλιομέτρων, τρεξίματος και περιπατητικού. Παράλληλα, σχεδόν 800 μαθητές σχολείων δημοτικών έτρεξαν μικρότερες αποστάσεις δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στον αγώνα.

«Ο Δρόμος του Γιοφυριού έχει γίνει πλέον μια διοργάνωση που αποτελεί σταθμό στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων δρόμου. Φέτος είχαμε νέο ρεκόρ συμμετοχών και ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά για την επόμενη χρονιά. Ο Δρόμος του Γιοφυριού είναι εδώ για να προβάλλει την περιοχή μας, τα μνημεία μας και τον πανέμορφο κάμπο μας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην περιοχή μας που προάγει το μαζικό αθλητισμό και ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό. Παράλληλα και φέτος ο αγώνας είχε κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της έναρξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Συσσιτίου και Φαρμακείου Άρτας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη φετινή επιτυχία και κυρίως τους αθλητές που δείχνουν ότι κάθε χρόνο εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την Άρτα, αλλά και τους εθελοντές, την ψυχή του αγώνα, που φέτος άγγιξαν τους 200. Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου!» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στον Ημιμαραθώνιο πρώτος ήταν ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης, δεύτερος ο Γιώργος Καραβίδας και τρίτος ο Κώστας Ματσούκας. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Νίκη Μπουκουβάλα, δεύτερη η Δήμητρα Τζαλοκώστα και τρίτη η Βασιλική Παπαδοπούλου.

Στα 5 χιλιόμετρα τρεξίματος πρώτοι άνδρες ήταν οι Ιωάννης Καρέτσος, Κλέβις Κίρα και Τάσος Αριδάς και στην κατηγορία των γυναικών πρώτες ήταν οι  Δήμητρα Ανδρούτσου, Αλεξάνδρα Γκίκου, Μαίρη Γούσια.

Στη Σκυταλοδρομία πρώτοι άνδρες ήταν οι Δημάκος-Χουβαρδάς, Παππάς-Κολτσίδας και Καραγιώργος –Πανάγος, πρώτες γυναίκες οι Κοτρώτσιου- Στουρνάρα και Μυλωνοπούλου-Γιώτη  και στη μεικτή κατηγορία πρώτευσαν οι Μαργέλης –Μάλαμα, Καλούδης-Κολτσίδα και Κάτσινου-Μεσσήνης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι χρόνοι για κάθε αθλητή βρίσκονται στο www.artahalfmarathon.gr.

Ο Δήμος Αρταίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους αθλητές για την συμμετοχή τους, τους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και τους χορηγούς του αγώνα και συγκεκριμένα τις εταιρίες: ΛΟΥΞ, ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ, ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ, ΒΙΟΚΗΠ, ΜΟΝΟΠΛΙΟ, QUBE ENERGY, ΠΟΡΤΑΤΙΦ, 110 Δρόμοι στη Γεύση, καθώς και όλους τους συμπολίτες που παρέστησαν για μια ακόμη χρονιά στον τερματισμό, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής για να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών.

Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει: Την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ Άρτας, τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, τη ΔΟΑΚ Άρτας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, το Σύλλογο δικυκλιστών V STRΟM, το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, τον Ερυθρό Σταυρό Άρτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας «Το Γαϊτανάκι», το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κωστακιών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλαχέρνας, το Λαογραφικό Όμιλο «Τα Τζουμέρκα», το Σύλλογο «Παναγία Κωστακιών», το Πολιτιστικό Τμήμα του ΟΤΕ Άρτας, την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, το Σύλλογο «Καλλιπάτειρα», το Σύλλογο «Κομμωτές Καρδιάς», τα Krotal Arta, τους Γυμναστές των Σχολείων και τους γονείς των μαθητών, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας και όλα τα στελέχη του Δήμου Αρταίων που εργάστηκαν για την διοργάνωση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε το pasta party του αγώνα ενώ έγιναν και βραβεύσεις σε αθλητές για την πολύχρονη προσφορά τους.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Παύλος Μάμαλος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών, Ευάγγελος Αλεξίου, Πανελληνιονίκης μεγάλων αποστάσεων, Χρήστος Ντούμας, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης μεγάλων αποστάσεων, Θεόδωρος Γιολδάσης, Πανελληνιονίκης σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, Χρήστος Παππάς, πρωταθλητής υπέρ-αποστάσεων, Βασίλειος Πλαστήρας, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Ηπείρου επί σειρά ετών, Αλεξάνδρα Σκαλτσάρη, Αικατερίνη Ζιώρη, Μαρία Τσατσαρωνη, μέλη του Συλλόγου Δρομέων Άρτας καθώς και ο Χρήστος Ζαρκάδας, Πανελληνιονίκης μεγάλων αποστάσεων. Τέλος, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην κόρη του αποθανόντος αθλητή του επι κοντώ Νίκου Βαδιβούλη.

Ο Δήμος ευχαριστεί το Επιμελητήριο Άρτας για τη διάθεση των αιθουσών για τις παραπάνω εκδηλώσεις.