Σε δύο υποβολές προτάσεων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών για εργασίες βελτίωσης των υποδομών σε σχολεία της περιοχής και την δημιουργία και ανακατασκευή παιδικών χαρών, θα προβεί ο Δήμος Αρταίων, μετά και τη χθεσινή έγκριση των δύο θεμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με στόχο την βελτίωση των υποδομών των σχολείων και των δύο βαθμίδων ο Δήμος Αρταίων θα υποβάλλει πρόταση προϋπολογισμού 505.500 ευρώ για την εκπόνηση εργασιών στα σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες, παρεμβάσεις στα ηλεκτρομηχανολογικά και εργασίες πυρασφάλειας με στόχο την βελτίωση των υποδομών των σχολείων,  καθώς επίσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι παρεμβάσεις θα αφορούν σχεδόν το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα:

  • Δημιουργία ελαστικοσυνθετικού γηπέδου μπάσκετ στα σχολεία: 2ο Λύκειο Άρτας, 4ο Λύκειο Άρτας, 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Άρτας, 3ο Γυμνάσιο –Λύκειο Άρτας, Τεχνικό Λύκειο Άρτας, Γυμνάσιο Κωστακιών, Γυμνάσιο Φιλοθέης, Γυμνάσιο Γραμμενίτσας, Δημοτικό Αμμοτόπου, Δημοτικό Ρόκκα

 

  • Κατασκευή ραμπών για εξυπηρέτηση παιδιών με κινητικά προβλήματα στα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Άρτας, 4Ο Λύκειο Άρτας, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, Δημοτικό Χαλκιάδων, Δημοτικό Πολυδρόσου, Δημοτικό Ανέζας, Δημοτικό Βίγλας, Δημοτικό Κωστακιών, Δημοτικό Ράχης, Δημοτικό Γαβριάς, Δημοτικό Αγίων Αναργύρων, Δημοτικό Αγίου Σπυρίδωνα, Δημοτικό Κεραματών, Δημοτικό Κορφοβουνίου, Νηπιαγωγείο Πολυδρόσου

 

  • Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στα σχολεία: Τεχνικό Λύκειο, 4ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό, Δημοτικό Κωστακιών, Γυμνάσιο Κωστακιών, Δημοτικό Ανέζας, Γυμνάσιο Ανέζας, Γυμνάσιο Γραμμενίτσας, 1ο Γυμνάσιο

 

  • Εργασίες πυρασφάλειας για την εξασφάλιση πιστοποιητικού πυρασφάλειας στα σχολεία: 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο.

Το ανώτατο όριο χρηματοδότησης για το Δήμο Αρταίων έχει οριστεί στο ποσό των 240.100,00 € σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.

 

Δημιουργία και ανακατασκευή παιδικών χαρών σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρταίων

Στο μεταξύ, η πρόταση που υπεβλήθη για τις παιδικές χαρές αφορά τη δημιουργία 11 νέων παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο Αρταίων και την αναβάθμιση ακόμη 15. Πλέον, εφόσον εγκριθεί η υποβολή του έργου, κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου θα έχει τη δική της πιστοποιημένη παιδική χαρά, ώστε τα παιδιά να παίζουν με απόλυτη ασφάλεια.

Οι νέες παιδικές χαρές που θα δημιουργηθούν είναι στις περιοχές: Βλαχέρνα, Καλογερικό, Γρίμποβο, Παντάνασσα, Κιρκιζάτες, Ψαθοτόπι, Στρογγυλή, Πιστιανά, Δαφνωτή, Σκούπα και Φανερωμένη.

Επιπλέον, θα αναβαθμιστούν οι παιδικές σε: Ρόκκα, Κωστακιούς, Καλόβατο, Καλαμιά, Ανέζα, Χαλκιάδες, Αμπέλια, Πλησιοί, Κορωνησία, Γραμμενίτσα, στις οδούς Λουριώτη, Ζακαβιέρου, Σκουφά και Ανδρομάχου και στην περιοχή των Ταξιαρχών.

Το ανώτατο όριο χρηματοδότησης για το Δήμο Αρταίων έχει οριστεί στο ποσό των 219.000 ευρώ σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση.

 

Υποβολή πρότασης για τη «Διευθέτηση του Ρέματος Αμμοτόπου»

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την υποβολή της πρότασης για το  έργο «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου» στα πλαίσια πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΑ).

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια της εν λόγω πρόσκλησης, προτίθεται να υποβάλλει για χρηματοδότηση το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου» με προϋπολογισμό 457.000 ευρώ. Η περιοχή των έργων αφορά τμήμα -μήκους 344 μ.- του αδιαμόρφωτου ρέματος Αμμοτόπου, εντός σχεδίου του οικισμού του Αμμοτόπου, από την περιοχή «Μαλαμή» έως την περιοχή «Καλόγηρος». Η έκταση της λεκάνης του ρέματος στο εξεταζόμενο τμήμα του είναι της τάξης του 1,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σήμερα, σε περιόδους μεγάλους βροχοπτώσεων τα νερά διαχέονται και πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συχνά προβλήματα προσπέλασης, τόσο στον παράπλευρο δρόμο, όσο και στις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν σε αυτό. Με την υλοποίηση του έργου θα βελτιωθούν οι υποδομές του Αμμοτόπου, θα επιτευχθεί πρόληψη πλημμυρών, προστασιών των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους και περιβαλλοντική προστασία.

 

Νέος Πρόεδρος στην ΑΔΑΕ-ΟΤΑ ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Λιόντος

Τέλος, νέος Πρόεδρος στην ΑΔΑΕ-ΟΤΑ είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Λιόντος, με αντιπρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Πανέτα.

Στις δύο σχολικές Επιτροπές του Δήμου (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Πρόεδρος είναι πλέον ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας και Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας.