• Συνεργασία σε τουριστικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο

Επίσκεψη στην Άρτα πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Λουτσιάν Φάτου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Φαγκαράς της Ρουμανίας και της επικείμενης υπογραφής αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Ο κ. Φάτου είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας, το πρωί του Σαββάτου, με τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη όπου ενημερώθηκε για τον Δήμο, τα χαρακτηριστικά του, αλλά και το προφίλ της ίδιας της Άρτας. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Τράμπας, Δημήτρης Σφήκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης και Γιώργος Λιλής, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην Αντιδήμαρχοι Κώστας Χαρακλιάς και Μιχάλης Βλάχος, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος.

Παράλληλα, έγινε επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής που είτε έχουν, είτε επιθυμούν να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα στη Ρουμανία, ενώ την Κυριακή το πρωί υπήρξε συνάντηση στο Επιμελητήριο με παραγωγούς και εκπροσώπους Αρτινών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξάγουν στην Ρουμανία.

Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που εξάγουν στη Ρουμανία, ωστόσο χρειάζεται να αρθούν κάποια εμπόδια που υπάρχουν για τη διευκόλυνσή τους, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρέσβης.

Παράλληλα, ο κ. Φάτου ξεναγήθηκε στην «Πολιτιστική Διαδρομή» που ετοιμάζει ο Δήμος Αρταίων και αφορά την ενιαία ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται μέσα στον Αστικό ιστό της Άρτας. Ειδικότερα η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι, περνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζει στη Δυτική Νεκρόπολη, στο Πολυάνδριο, στην Παρηγορήτισσα, στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στην Αγία Θεοδώρα, στον Άγιο Βασίλειο και καταλήγει στο Κάστρο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι ο Πρέσβης παρακολούθησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του εορτασμού των 137ων «Ελευθερίων» της Άρτας, ενώ παρέστη και στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας.

«Η επίσκεψη του κ. Πρέσβη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει με την Ρουμανική πλευρά για την αδελφοποίηση με το Δήμο του Φαγκαράς, μια περιοχή που έχει πάρα πολλά όμοια στοιχεία με την Άρτα. Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά και μέσα από τη συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρουμανίας θέλουμε να προβάλλουμε τόσο την περιοχή μας, όσο και τα αγροτικά μας προϊόντα, δίνοντας μια ευκαιρία στις επιχειρήσεις της Άρτας να αποκτήσουν εξωστρέφεια και στη συγκεκριμένη αγορά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνεχίζει: «Ο κ. Πρέσβης έμεινε ενθουσιασμένος με την περιοχή και τις προοπτικές που έχει και η συνεργασία θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον, ώστε να μετουσιώσουμε σε πράξη το ενδιαφέρον που υπάρχει και από τις δύο πλευρές για εμπορική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία. Σε ο, τι αφορά τον τουρισμό, θέλουμε να βάλουμε την Άρτα στον χάρτη της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς, καθώς κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα σχεδόν 1,2 εκ. Ρουμάνοι τουρίστες, για αυτό στοχεύουμε στην ανάδειξη της περιοχής μας ως προορισμού θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων συνεχίζουμε καθημερινά να αγωνιζόμαστε για το παρόν, αλλά και για το αύριο της περιοχής μας, προωθώντας τα εξαιρετικά προϊόντα μας, τις εξαγωγικές μας επιχειρήσεις και προβάλλοντας τις ομορφιές της Άρτας σε νέες αγορές-στόχους».