Στην Άρτα έφθασε σήμερα το πρωί ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης, ο οποίος ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, να διανύσει με το ποδήλατό του την απόσταση Αθήνα-Τραπεζούντα. Βασικός στόχος είναι να αναδειχθούν αρχαία θέατρα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το ότι βρίσκονται εντός αστικού ιστού, όπως είναι το θέατρο στις Αχαρνές, της Άρτας και της Λάρισας.

Τον κ. Καριοφυλλίδη υποδέχθηκε σήμερα στο Αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας στην Άρτα ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, ο οποίος του προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος, για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.

«Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία την οποία στηρίζει και ο Δήμος μας. Είμαστε δίπλα σε τέτοια δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας και συνδέουν την Άρτα με άλλες περιοχές. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Βασίλη στο δύσκολο εγχείρημα, καθώς θα διανύσει πάνω από  5.000 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την συμβολή του στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμβρακίας, όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ποδηλατικό όμιλο Άρτας, που βοήθησε σημαντικά στο να οδηγήσει τον ποδηλάτη από την είσοδο της πόλης έως το θέατρο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιαφάκας.

Η δράση έχει ως τίτλο «Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό», ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καριοφυλλίδης ταξιδεύει με το ποδήλατό του προς την Τραπεζούντα. Το έχει ξανακάνει το 2012, ωστόσο η φετινή προσπάθεια είναι η πρώτη που περνά από την Ήπειρο και έχει ως στόχο να αναδείξει και το αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας.