ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ξεκινά η μελέτη για το μόνιμο εκθεσιακό κέντρο. – Η διοργάνωση Εκθέσεων όλο το χρόνο θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική μας οικονομία»

Άνοιξαν το απόγευμα της Πέμπτης τις πύλες τους για το κοινό η 6η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και η Αναπτυξιακή του Δήμου, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.

Πρόκειται για έναν θεσμό που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών από την Άρτα, την Ήπειρο και όλη τη χώρα, με τους εκθέτες να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Φέτος, η Έκθεση εκτείνεται σε σχεδόν 2500 τετραγωνικά και φιλοξενεί πάνω από 70 επιχειρήσεις και φορείς, αποτελώντας το μεγαλύτερο  εμπορικό ραντεβού για όλη την περιοχή.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, με το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, στο χαιρετισμό του, να αναφέρεται στην σημασία της διοργάνωσης, μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον για το «επιχειρείν».

«Άρτα για εμάς είναι πολλά πράγματα μαζί. Οι δύο βασικοί άξονες, στους οποίους έχουμε δομήσει μέρος του αναπτυξιακού μας προγράμματος είναι: Ο Πρωτογενής τομέας με τα αγροτικά και πτηνό-κτηνοτροφικά μας προϊόντα και τα αλιεύματα, τα οποία χάρη και στις πολύ καλές επιχειρήσεις που υπάρχουν, αλλά και στο ΤΕΙ Ηπείρου έχουν αποκτήσει και συνεχίζουν να αποκτούν την αναγνώριση που αξίζουν, καθώς και ο τουρισμός μας που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία 3 χρόνια, κυρίως χάρη και στην Ιόνια Οδό, η οποία έχει αλλάξει ριζικά τα δεδομένα για την Ήπειρο και την Άρτα, αλλά και στις δράσεις τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τους Δήμους και αρμοδίους φορείς. Αυτά τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα και προβάλλονται και στη φετινή έκθεση» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης εκθέσεων όλο το χρόνο, κάτι που θα γίνει πραγματικότητα με το Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο, η μελέτη του οποίου δημοπρατήθηκε. «Ως Δημοτική Αρχή δεν είδαμε το κομμάτι της Έκθεσης ως κάτι διαφορετικό από την προβολή και την ανάπτυξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική οικονομία η διοργάνωση και άλλων εκθέσεων, ήδη έχουμε προβεί στην  δημοπράτηση της μελέτης του Μόνιμου Εκθεσιακού Χώρου εδώ σε αυτό τον χώρο που σήμερα βρισκόμαστε. Μάλιστα, θα ήθελα να σας ανακοινώσω σήμερα πως τις επόμενες ημέρες, εδώ σε αυτόν τον χώρο θα υπογράψουμε τη σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής του Εκθεσιακού Κέντρου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το νέο ξεκίνημα της Άρτας, σε αυτή την πολύ σημαντική αγορά, που θα έχει μόνο οφέλη στην οικονομία της. Πρόκειται για ένα κτίριο 3000 τετραγωνικών που θα μπορεί να φιλοξενεί κλαδικές και όχι μόνο εκθέσεις όλο το χρόνο, φέρνοντας στην Άρτα πολύ κόσμο από όλη τη χώρα, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία. Ήδη προγραμματίζουμε και την διοργάνωση μιας ακόμη έκθεσης την προσεχή άνοιξη που θα αφορά τα αγροτικά μηχανήματα και προϊόντα, ώστε να αναδείξουμε την πολύ μεγάλη δύναμη που έχει για την οικονομία της περιοχής η διοργάνωση εκθέσεων».

»Επιπλέον, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου δρομολογήσαμε το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, το οποίο για 4 δεκαετίες ήταν «βαλτωμένο». Ο Νομός Άρτας είναι ο μοναδικός που δεν έχει Επιχειρηματικό Πάρκο στα όριά του. Πλέον θέλουμε να άρουμε αυτή την αδικία για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Οι μελέτες που εκπονούνται θα καταδείξουν την καταλληλότητα της θέσης στην Τοπική Κοινότητα Αμμοτόπου, ώστε στην συνέχεια, να ξεκινήσουμε την αναζήτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή του Παράλληλα με όλα αυτά, στο Δήμο Αρταίων λειτουργούμε με μεγάλη επιτυχία το Γραφείο Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία πληροφόρησης προς όσους επιθυμούν να ιδρύσουν επιχείρηση, στον αγροτικό και όχι μόνο τομέα, αλλά και να ενημερωθούν για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας στην περιοχή.» κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος.

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, την Αναπτυξιακή του Δήμου, το Επιμελητήριο Άρτας και  τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, καθώς τους Δήμους Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραϊσκάκη, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, την Ελληνική Αστυνομία και όλους τους φορείς που συμμετέχουν με τα περίπτερά τους στην Έκθεση, όλους τους εκθέτες, τους επιχειρηματίες, τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου και της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΑΔΑΕ-ΟΤΑ που έχουν εργαστεί για την προετοιμασία της Έκθεσης και όλους όσους έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της Έκθεσης. Να σημειωθεί ότι στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης λειτουργεί και λούνα παρκ.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ακόμη ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, οι Δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης και Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Κώστας Τράμπας, Δημήτρης Σφήκας, Γιώργος Λιλής και Μιχάλης Κοτσαρίνης, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τζένη Ταπραντζή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Κατέρης, Ντίνος Παπαδημητρίου, Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π του Δήμου Αρταίων Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Πατήλας, Άννα Κουτρούμπα, Γιάννης Παπαλέξης και Βίκυ Βασιλάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Ηλίας Σερβετάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου, οι πρώην Βουλευτές Άρτας Χρήστος Γκόκας και Κώστας Καραμπίνας, η πολιτευτής του Νομού Άρτας Εύη Καραμπίνα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτης Ντζιμάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Άρτας Θωμάς Ρίζος, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» Νίκος Μπανταλούκας και εκπρόσωποι φορέων.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση έντυσαν μουσικά η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» και το συγκρότημα KROTAL ARTA.