Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν χθες τα Θεοφάνεια στην Άρτα. Ο Σταυρός έπεσε στα νερά του Αράχθου από το Ιστορικό Γιοφύρι παρουσία πλήθους κόσμου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλινίκου. Η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και στη συνέχεια με πομπή συνεχίστηκε μέχρι το Ιστορικό Γιοφύρι.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Ανδρέας Λώλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, όλοι οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Άρτας. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά το πέρας της τελετής, όπως συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος Αρταίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε:

«Σήμερα γιορτάσαμε τα Θεοφάνεια στο Ιστορικό Γιοφυρι της Άρτας στα νερά του ποταμού Αράχθου. Το σημείο αυτό για εμάς σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Κατ’ αρχήν είναι χρέος μας να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε με κάθε τρόπο το Ιστορικό Γιοφύρι. Επίσης, όραμά μας είναι να αγκαλιάσουμε και να αξιοποιήσουμε τον ποταμό Άραχθο και όλη την παραποτάμια περιοχή.

Ακόμη, σηματοδοτεί τη γέφυρα ανάπτυξης, όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια βάλαμε τις στέρεες βάσεις και δουλέψαμε μεθοδικά, με θέληση, υλοποιώντας το όραμά μας βασισμένο στα αναπτυξιακά έργα, στην  καθημερινότητα, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Γιοφυρι ενώνει! Ενώνει νοοτροπίες, όραμα, φιλοδοξίες και στόχους. Και επειδή δεν περισσεύει κανείς στα κοινά προβλήματα του τόπου μας, θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Άρτα που επιτέλους αλλάζει. Για μια αξιοβίωτη Άρτα. Για εμάς και για τα παιδιά μας.

Ας είναι φωτεινό το 2019 για τον τόπο μας! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με Θεία Φώτιση για όλους».