-Ιδιαίτερα μεγάλη η επισκεψιμότητα σε όλη την περιοχή

Με πάνω από 50 εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό με χιλιάδες επισκέπτες από την Άρτα, αλλά και τις γύρω περιοχές και με την τουριστική κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη ολοκληρώθηκε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Δήμο Αρταίων.

Φέτος για πρώτη φορά το Χριστουγεννιάτικο χωριό απλώθηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με τον κόσμο και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να δίνουν το «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι επισκέπτες, αλλά και τα σχολεία που ήρθαν από περιοχές εκτός Ηπείρου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 50 εκδηλώσεις από το Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Αγροτουρισμού «ο Άραχθος», η τουριστική κίνηση τις ημέρες των εορτών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την πλειοψηφία των επισκεπτών να είναι από την Αθήνα, ενώ δεν έλειψαν ορισμένοι επισκέπτες από Βουλγαρία και Ιταλία.

«Κάθε χρόνο τα στοιχεία για τον τουρισμό είναι όλο και πιο ενθαρρυντικά. Η προσπάθεια που γίνεται στο συγκεκριμένο κομμάτι από το Δήμο σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους επαγγελματίες του κλάδου είναι μεγάλη, ενιαία και θα συνεχιστεί με μοναδικό όφελος την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού με τις δεκάδες εκδηλώσεις έδωσε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους συμπολίτες, αλλά και στους επισκέπτες. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε και στο άμεσο μέλλον, βάζοντας ως στόχο τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Άρτα, που ως Δημοτική Αρχή τις έχουμε αναβαθμίσει και αποτελούν πλέον έναν σημαντικό θεσμό μέσα στη χρονιά» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους του Δήμου όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες που έδωσαν το «παρών» όλες τις ημέρες των εορτών στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, τους φορείς και τους συλλόγους που σε συνεργασία με το Δήμο διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις και τον εμπορικό κόσμο της πόλης που συνέβαλε στην ενίσχυση του εορταστικού κλίματος των ημερών.