ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Βελτιώνουμε συνεχώς το δίκτυο ύδρευσης σε όλο το Δήμο Αρταίων»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Γλυκορίζου Άρτας, που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του δικτύου, αλλά και της ποιότητας του νερού για τους κατοίκους. Το έργο έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και το δίκτυο αντικαθίσταται σε μήκος 3,3 χιλιομέτρων και θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες. Τις εργασίες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κώστα Ζέρβα και Γιώργο Λιλή καθώς και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Βασίλη Κρανιώτη.

«Η αντικατάσταση  του δικτύου ύδρευσης ήταν ένα αίτημα των κατοίκων που υλοποιούμε. Το δίκτυο ήταν παλιό και υπήρχαν ζημιές αλλά και προβλήματα  στην παροχή νερού ιδιαίτερα το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης κατανάλωσης. Στόχος του Δήμου είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση  όλου του δικτύου  ύδρευσης  του Δήμου Αρταίων για την διασφάλιση της υγείας των δημοτών καθώς και να μην υπάρχουν ζημιές από βλάβες που ταλαιπωρούν τους κατοίκους» τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης σε δηλώσεις του.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Δήμο Αρταίων χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, από πόρους της ΔΕΥΑ Άρτας και της Περιφέρειας Ηπείρου έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 4.3 εκ. ευρώ και ειδικότερα:

  • Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας, αυτοματισμών και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 1.435.251 ευρώ
  • Βελτιώσεις επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών (Έλατος Κορφοβουνίου, Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμοτόπου και Παντάνασσα), προϋπολογισμού 1.907.000 ευρώ
  • Ύδρευση υψηλής ζώνης Τ.Κ. Γραμμενίτσας με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ και
  • Ύδρευση Τ.Κ. Αγίου Σπυρίδωνα (με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ζηρου), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.