ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κάθε χωριό και κάθε γειτονιά θα έχει πλέον ασφαλή παιδική χαρά». «Παιδικές χαρές σε Βλαχέρνα, Καλογερικό, Γρίμποβο, Παντάνασσα, Κιρκιζάτες, Ψαθοτόπι, Στρογγυλή, Πιστιανά, Δαφνωτή, Σκούπα και Φανερωμένη»

Ξεκινά άμεση η δημιουργία και ανακατασκευή συνολικά 26 παιδικών χαρών από το Δήμο Αρταίων, με στόχο να έχουν όλες οι τοπικές κοινότητες και οι γειτονιές της πόλης από μια σύγχρονη παιδική χαρά, η οποία να πληροί τα κριτήρια ασφάλειας για τα παιδιά.

Ήδη υπεγράφησαν μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και των αναδόχων οι συμβάσεις για το έργο  «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 219.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και για το έργο της «Ολοκλήρωσης διαμόρφωσης Παιδικών Χαρών Δήμου Αρταίων» που χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους  με 395.800,00 ευρώ.

Αναλυτικότερα, θα δημιουργηθούν 11 νέες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο Αρταίων και θα αναβαθμιστούν ακόμη 15. Οι νέες παιδικές χαρές που θα δημιουργηθούν είναι στις περιοχές: Βλαχέρνα, Καλογερικό, Γρίμποβο, Παντάνασσα, Κιρκιζάτες, Ψαθοτόπι, Στρογγυλή, Πιστιανά, Δαφνωτή, Σκούπα και Φανερωμένη. Επιπλέον, θα αναβαθμιστούν οι παιδικές σε: Ρόκκα, Κωστακιούς, Καλόβατο, Καλαμιά, Ανέζα, Χαλκιάδες, Αμπέλια, Πλησιοί, Κορωνησία, Γραμμενίτσα, στις οδούς Λουριώτη, Ζακαβιέρου, Σκουφά και Ανδρομάχου και στην περιοχή των Ταξιαρχών.

«Κάθε τοπική κοινότητα της Άρτας και κάθε γειτονιά της πόλης θα έχει τουλάχιστον μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά. Αυτός ήταν ένας βασικός μας στόχος, που τον πετυχαίνουμε, γιατί από την αρχή της θητείας μας ξεκινήσαμε την κατασκευή και πιστοποίηση παιδικών χαρών με δημοτικούς πόρους αλλά και στη συνέχεια αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή έχει δουλέψει στοχευμένα και μεθοδικά στο θέμα της δημιουργίας και ανακατασκευής 41 παιδικών χαρών, με βάση τα πρότυπα ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 εκ. ευρώ, ενώ δρομολογεί και την κατασκευή παιδικής χαράς για ΑμεΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.