ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δημιουργήσαμε ένα πολυχώρο αθλητισμού για τους δημότες». «Επόμενος στόχος ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου»

Εντελώς νέα εικόνα, πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική, διαθέτει πλέον το Δημοτικό Στάδιο Άρτας, μετά τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή και οι οποίες έχουν αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους αθλούμενους και τις ομάδες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αγγίζουν τις 120.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, έχει αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας του γηπέδου, ο οποίος είχε να αντικατασταθεί από το 2005, με αποτέλεσμα πλέον να αποφεύγονται οι κίνδυνοι τραυματισμών για τους παίκτες ποδοσφαίρου, έχουν αντικατασταθεί περίπου 1000 καθίσματα στην κερκίδα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Παράλληλα, έχει πραγματοποιηθεί ανακαίνιση στην αίθουσα ενόργανης γυμναστικής. Ειδικότερα:

  • Τοποθετηθήκαν νέοι λαμπτήρες τύπου Led αντί των παλαιών ενεργοβόρων,
  • Αντικαταστάθηκαν παλαιά σιδερένια κουφώματα, με κουφώματα αλουμινίου ενεργειακού τύπου
  • Εγκαταστάθηκε κλιματισμός (ψύξης-θέρμανσης), κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος ενέργειας.
  • Τοποθετήθηκε νέο πιο σύγχρονο στρώμα για τους αθλητές
  • Επιλύθηκε το θέμα της μόνωσης της στέγης

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει: «Η εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Στάδιο Άρτας είναι πάρα πολύ όμορφη. Η Άρτα, μετά τις παρεμβάσεις που κάναμε, απέκτησε έναν αθλητικό πολυχώρο μέσα στο κέντρο της. Ένα μέρος που μπορούν με ασφάλεια να αθληθούν μικροί και μεγάλοι, αλλά και το φίλαθλο κοινό να δει αγώνες ποδοσφαίρου και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις σωστές αθλητικές υποδομές για όλους, για αυτό και προχωρήσαμε σε αναγκαίες παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο σε συνδυασμό και με το νέο ταρτάν. Παράλληλα, έγιναν βελτιώσεις και συντηρήσεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, ενώ το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο και η τσιμεντόστρωση του περιβάλλοντος χώρου στην πίσω είσοδο του γηπέδου.  Επιπλέον, δώσαμε βαρύτητα στην αίθουσα ενόργανης γυμναστικής η οποία πλέον έχει αναβαθμιστεί και αποτελεί μια από τις καλύτερες στη χώρα. Βρισκόμαστε  ήδη σε συζητήσεις με την Ομοσπονδία Γυμναστικής ώστε να χαρακτηρίσουμε την αίθουσα ως κέντρο προετοιμασίας εθνικής ομάδας, όπου θα μπορούν να έρχονται μεγάλοι Έλληνες αθλητές της γυμναστικής για να προετοιμαστούν. Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση ανάδειξης της Άρτας και του αθλητικού τουρισμού προς την περιοχή μας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλες τις ομάδες και να προάγουμε τον μαζικό αθλητισμό, ενώ δίνουμε την ευκαιρία σε μεμονωμένους συμπολίτες να αθλούνται καθημερινά».