Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφαρμόζει και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, τρωκτικών και λοιπών επιβλαβών εντόμων σε σχολικά κτίρια και αυλές εντός των διοικητικών ορίων του.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών περιλαμβάνει εφαρμογές προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας με επίγειους ψεκασμούς σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε κοινόχρηστος χώρους, σε παραποτάμιες περιοχές κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι (6) κύκλους ψεκασμών στις παραπάνω περιοχές με προνυμφοκτόνα και ακμαιοκτόνα. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) κύκλοι ψεκασμών σε όλες τις παραπάνω περιοχές, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (3) θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 2019.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών αφορά την τοποθέτηση δολωματικών σταθμών με κηρώδεις ταμπλέτες φαρμάκου (δολώματα) στην περιοχή του Αμαξοστασίου, του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στους υπόλοιπους δημοτικούς κλειστούς χώρους.

Η καταπολέμηση τρωκτικών σε φρεάτια όμβριων υδάτων πραγματοποιείται με ευθύνη της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κατόπιν συντονισμού με την αρμόδια υπηρεσία το Δήμου μας.

Τέλος, το πρόγραμμα καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων σε σχολικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους περιλαμβάνει επίγειους ψεκασμούς σε όλα τα σχολικά κτίρια και τους αύλειους χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, από μία (1) φορά, καθώς επίσης και καταπολέμηση ψύλλων σε κοινόχρηστους χώρους και στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

«Συνεχίζουμε και φέτος τους ψεκασμούς σε όλο το Δήμο μας, καθώς μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η δημόσια υγεία και η ασφάλεια για όλους τους συμπολίτες μας. Το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται και ολοκληρώνεται σε όλο το Δήμο. Παραμένουμε δίπλα στους συμπολίτες μας, φυσικά επιζητούμε τη συνεργασία, καθώς το πρόβλημα της εμφάνισης, ιδιαίτερα τρωκτικών και επιβλαβών εντόμων είναι διαρκές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης.