Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας μας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και τους γονείς, αλλά και τους καθηγητές τους. Έκαναν μια πολύ σημαντική προσπάθεια, με κόπο, στερήσεις, θέληση και στόχους. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή! Αξίζουν, όμως, σε όλους συγχαρητήρια για την μέγιστη προσπάθεια. Το πιο σημαντικό  είναι ότι όλοι διδάχθηκαν οτι για να πετύχει κανείς τους στόχους του χρειάζεται διαρκής αγώνας, προσπάθεια και επιμονή.

»Επίσης θα ήθελα να καλωσορίσω τους φοιτητές που θα έρθουν στην πόλη μας για να φοιτήσουν στις αναβαθμισμένες πλέον Πανεπιστημιακές Σχολές και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές σπουδές.  Η ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά είναι ιδιαίτερη για την Άρτα καθώς είναι η πρώτη χρονιά με τις αναβαθμισμένες, πλέον, Πανεπιστημιακές  Σχολές στην περιοχή μας, καθώς και με την ίδρυση και λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα. Εύχομαι να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των νέων Σχολών και να ωφελήσουν σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής μας. Ο Δήμος Αρταίων θα είναι αρωγός στη λειτουργία των Σχολών και δίπλα σε φοιτητές, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό».