ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Εργαζόμαστε ώστε η Έκθεση να αποτελεί μέσο προβολής και επιχειρηματικότητας για την περιοχή μας».

Άνοιξαν το απόγευμα της Παρασκευής τις πύλες τους για το κοινό η 7η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και η Αναπτυξιακή του Δήμου, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.

Πρόκειται για έναν θεσμό που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών από την Άρτα, την Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα, με τους εκθέτες να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Φέτος, η Έκθεση εκτείνεται σε σχεδόν 2500 τετραγωνικά και φιλοξενεί πάνω από 80 επιχειρήσεις και φορείς, αποτελώντας το μεγαλύτερο  εμπορικό ραντεβού για όλη την περιοχή.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη με το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, στο χαιρετισμό του, να αναφέρεται στην σημασία της διοργάνωσης εκθέσεων όλο το χρόνο, κάτι που θα γίνει πραγματικότητα με το Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο.

«Ως Δημοτική Αρχή είδαμε το κομμάτι της Έκθεσης ως μέρος της προβολής και της ανάπτυξης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική οικονομία η διοργάνωση και άλλων εκθέσεων, υπογράψαμε την σύμβαση της μελέτης του Μόνιμου Εκθεσιακού Χώρου εδώ σε αυτό τον χώρο που σήμερα βρισκόμαστε και είναι στην φάση ολοκλήρωσης της μελέτης.

Πρόκειται για ένα κτίριο 3.000 τετραγωνικών που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις όλο το χρόνο, φέρνοντας στην Άρτα πολύ κόσμο από όλη τη χώρα, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου δρομολογήσαμε το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, το οποίο για 4 δεκαετίες ήταν «βαλτωμένο». Ο Νομός Άρτας είναι ο μοναδικός που δεν έχει Επιχειρηματικό Πάρκο στα όριά του. Πλέον θέλουμε να άρουμε αυτή την αδικία για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Επίσης, ένα ακόμη οραματικό έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, καθώς η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα, προχωρά και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, αφού εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος με 3,5 εκ. ευρώ», κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Πατήλας, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας , οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Πανέτας, Παντελής Κωλέτσος, Γεώργιος Μπουκουβάλας, Κώστας Χαρακλιάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ και Αντιδήμαρχος  Νίκος Λιόντος,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Κώστας Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, ο Διευθυντής της Τροχαίας Άρτας, Χρήστος Τυρολόγος, ο Διοικητής ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ, Πέτρος Κουλέτσης, Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο  Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» Νίκος Μπανταλούκας και εκπρόσωποι φορέων.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» και το συγκρότημα KROTAL ARTA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης Άρτας, έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο Αρταίων διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, τόσο για την γνωριμία όσο και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Για σήμερα Δευτέρα 30/09/2019 το συγκρότημα «ΔΙΚΡΙΑΝ» θα «οδηγήσει» το κοινό σε Λαϊκορεμπέτικα μονοπάτια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Μάτσου (Μάτσου & Τζανέτου) στις 21:00.

Παράλληλα, την Τρίτη 1/10/2019 το συγκρότημα των Φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής θα ταξιδέψει το κοινό στα λημέρια της μουσικής μας παράδοσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μονοπωλίου στις 21:00.

Επίσης, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης λειτουργεί λούνα παρκ και άνετος χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του κοινού.