Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, και του αναδόχου του έργου, (Ι.ΚΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε Δ.τ .ΔΙΟΠΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε) για την «Επισκευή Δημοτικών Καταστημάτων» επί της οδού Σκουφά, έμπροσθεν του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου με προϋπολογισμό 98.709 ευρώ.

Με το εν λόγω έργο θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις σε δημοτικό διατηρητέο κτίριο συνολικού εμβαδού 81,92μ2, προκειμένου να στεγαστούν εκεί η Στέγη Υγείας και το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Αρταίων.

Έτσι, έως το τέλος του 2020 οι Αρτινοί θα έχουν στην διάθεσή τους ένα ανακαινισμένο χώρο για την Στέγη Υγείας και το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης. Στη Στέγη Υγείας θα φιλοξενηθούν τα ΚΕΠ Υγείας του  Δήμου Αρταίων και όλοι οι Σύλλογοι που ασχολούνται με θέματα υγείας, με στόχο τους την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα υγείας, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις, τις ενέργειες και το έργο που επιτελούν.

Το γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Αρταίων, θα παρέχει την πληρέστερη δυνατή πληροφόρηση προς τους δημότες και τους επισκέπτες της Άρτας για τα  αξιοθέατα, τον πολιτισμό, την γαστρονομία της πόλης μας, τις δράσεις αλλά και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Αρταίων, αλλά και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Άρτας, μέσω των εναλλακτικών επιλογών που έχει.

Κλείνοντας αναφέρουμε ότι με το συγκεκριμένο έργο, προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες καθαίρεσης και αποξήλωσης, καθώς και επεμβάσεις για την αποκατάσταση της συνοχής, της σύνδεσης των τεσσάρων πλευρών του κτιρίου και την αύξηση της αντοχής της υπάρχουσας φέρουσας τοιχοποιίας του κτιρίου, αλλά και άλλες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.