Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των δικαιωμάτων της Γυναίκας το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αρταίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σήμερα από τις 08:00 έως στις 13:00 «ημέρα ανοιχτής πόρτας» για όλους του δημότες αλλά τους Φορείς του Δήμου Αρταίων.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Γυναικών επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Τζένη Ταπραντζή Κοίλια, κ. Σωτήρης Βασιλάκης και κα. Χαρίκλεια Χουλιάρα όπου έτυχαν ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη του κέντρου για τις δράσεις και το έργο τους.

Με αφορμή τον εορτασμό και την εκδήλωση της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» ο κ. Τσιρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Σήμερα ας ευχηθούμε  στην μάνα, την κόρη, τη σύζυγο, την αδελφή, την εργαζόμενη, την Γυναίκα. Και από αύριο, ας αποδείξουμε ότι το εννοούμε. Σεβασμό σε όλες τις γυναίκες της ζωής μας».

Τα αρμόδια στελέχη, συζήτησαν με τον κόσμο και φορείς, ενώ διένειμαν και έντυπο ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες συμβουλές.

Θυμίζουμε ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, λειτουργεί ήδη 7 χρόνια και εδράζεται στην οδό Τζαβέλλα 24, τηλ. επικοινωνίας 2681077400 και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

  • Ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
  • Ψυχοκοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου).
  • Νομική – συμβουλευτική πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης- καταγγελίας.
  • Συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.
  • Ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται και στον τομέα της εργασιακής συμβουλευτικής.