Σειρά προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Πολιτισμού –Αθλητισμού, αποφάσισε ο Δήμος Αρταίων.

Συγκεκριμένα,  ο Δήμος Αρταίων αποφάσισε την  αναστολή λειτουργίας και του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Πινακοθήκης, των κλειστών γυμναστηρίων και του κολυμβητηρίου, της αίθουσας γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο, των αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων των γηπέδων ποδοσφαίρου και τένις,  ακόμη και των παιδικών χαρών, των υπαίθριων πάρκων γυμναστικής, ενώ ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες έως 25 Μαρτίου.

Πέραν όλων αυτών, ο Δήμος Αρταίων, πραγματοποιεί  από σήμερα το πρωί, απολύμανση των κλειστών χώρων (αποδυτήρια, βοηθητικοί χώροι, χώροι γραφείων) των γηπέδων ποδοσφαίρου, τένις και του κολυμβητηρίου, του αμαξοστάσιου αλλά και των οχημάτων του Δήμου Αρταίων, των δημοτικών υπηρεσιών (Δημαρχείο, Κοινωνικές Δομές, Νομικά Πρόσωπα, ΚΕΠ,  γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων), των αγροτικών ιατρείων, παγκάκια πλατειών και στάσεων λεωφορείων.

Αυστηρές συστάσεις έχουν δοθεί και στις καθαρίστριες για την σχολαστική καθαριότητα των δημοτικών υπηρεσιών και των ΚΕΠ.

Πριν την έναρξη λειτουργίας των σχολικών συγκροτημάτων όλων των Βαθμίδων και το άνοιγμα των παιδικών χαρών θα πραγματοποιηθούν, σχολαστικός καθαρισμός και απολυμάνσεις από τον Δήμο.

«Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται σε εγρήγορση. Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να είναι και οι ίδιοι σε εγρήγορση. Δεν χρειάζεται να έχουμε κρούσμα στην Άρτα για να συνειδητοποιήσουμε το πρόβλημα. Οι συνήθειες μας μπορούν να περιμένουν, η δημόσια υγεία όχι, τονίζει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και προσθέτει: «Καλούμε όλους τους δημότες να αποφεύγουν τις επόμενες κρίσιμες μέρες κάθε χώρο που υπάρχει σημαντική συνάθροιση κοινού».

Τα νέα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας θα επαναξιολογηθούν πριν από τη λήξη τους.