Επιταχύνονται οι διαδικασίες από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε μέσα στον Απρίλιο να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κάλυψη των 2.909 θέσεων για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην λίστα των 278 δήμων εντάσσεται και ο Δήμος Αρταίων που θα προσλάβει 15 μονίμους υπάλληλους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που διαθέτει για όλες τις Δημοτικές Ενότητες ο Δήμος Αρταίων και απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας, άτομα που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, άτομα που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή  που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων  αυτών παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι 15 θέσεις που προκηρύσσονται για τον Δήμο Αρταίων είναι οι εξής:

Μία θέση ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών, μία θέση ΠΕ Κοινωνιολόγων, τρεις θέσεις  ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, πέντε θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, πέντε θέσεις YΕ Οικογενειακών Βοηθών.