Ένα ακόμη έργο για τον Δήμο Αρταίων συνολικού προϋπολογισμού 520.800 ευρώ,  που αφορά την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου Κορωνησίας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και βαδίζει προς υλοποίηση.

«Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου Κορωνησίας, σηματοδοτεί την οριστική λύση για ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για καιρό την περιοχή και τους αλιείς. Με την υλοποίηση των απαραίτητων αυτών ενεργειών το λιμάνι θα γίνει λειτουργικό, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων και των αλιευτικών σκαφών, αλλά θα στοχεύσουμε και στην προσέλκυση του θαλάσσιου τουρισμού με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής μας οικονομίας. Η Άρτα αλλάζει κάθε μέρα, με μικρά και μεγάλα έργα. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ενδεικτικά οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο καταφύγιο περιλαμβάνουν:

  • Επίστρωση σκυροδεμάτων της επιφάνειας του λιμένα με ειδική επεξεργασία και παράλληλη τοποθέτηση μερικών ζωνών από κυβόλιθους για λόγους ομοιομορφίας με την προϋπάρχουσα κατάσταση στο καταφύγιο.
  • Τοποθέτηση καναλιών αποστράγγισης ομβρίων υδάτων, τοποθέτηση παγκακίων, αποξήλωση κατεστραμμένου τοιχίου και ανακατασκευής του.
  • Τοποθέτηση ανοξείδωτων σκαλών σε επτά σημεία του καταφυγίου.
  • Τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων (ρεμέτζο) σκαφών αριστερά και δεξιά της πλωτής προβλήτας (τα οποία θα συνδεθούν με τα υφιστάμενα αγκυροβόλια ) για τη δυνατότητα ασφαλέστερης πρυμνοδέτησης των σκαφών.
  • Εργασίες υποδομής για την τοποθέτηση 14 κιβωτίων παροχών ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σκαφών.
  • Αντικατάσταση του υπάρχοντος υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού (770μ.) του καταφυγίου.
  • Αντικατάσταση των υπαρχόντων 20 τεμαχίων παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης ρεύματος με φωτιστικά led για καλύτερη απόδοση φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας και κατασκευή νέας εγκατάστασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με 5 φωτιστικών.