Να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους οι ιδιώτες

Την 1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος, γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνουν σε ισχύ μια σειρά από απαγορεύσεις με στόχο την πρόληψη και την μείωση πιθανών πυρκαγιών στον Δήμο μας. Οι απαγορεύσεις θα ισχύουν μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών του Δήμου Αρταίων και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους, να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και αποψίλωση των πιο πάνω χώρων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα, τους ακάλυπτους χώρους κλπ, ο Δήμος είναι αναγκασμένος να τα καθαρίσει ο ίδιος επιβάλλοντας, όμως, πρόστιμο. Ενώ, σύμφωνα με την νομοθεσία πάντα, προβλέπεται ακόμη και η παραπομπή στον Εισαγγελέα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επειδή οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν αυτή την περίοδο μεγάλο φόρτο εργασίας αλλά και επειδή ο Δήμος δεν θέλει να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να επιβάλλει πρόστιμα, παρακαλούνται όλοι οι Δημότες να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.