Προτυπωμένα σύμβολα Κ.Ο.Κ για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Έμφαση στους δρόμους γύρω από τα σχολεία.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις διαγραμμίσεων διαβάσεων πεζών και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες του, πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Παράλληλα με τις διαγραμμίσεις διαβάσεων, τοποθετούνται στο οδόστρωμα και προτυπωμένα σύμβολα, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) ώστε οι οδηγοί να επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Είχαν προηγηθεί αυτοψίες αλλά και υποδείξεις από την Τροχαία και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων προκειμένου να επιλεγούν τα σημεία που τοποθετήθηκαν.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Πανέτας, δήλωσε: «Η μάχη της καθημερινότητας δεν είναι μία αόριστη έννοια. Είναι καθημερινές πράξεις που διευκολύνουν την ζωή μας και τις δίνουν ποιότητα. Η ασφάλεια στους δρόμους, η προσοχή στις διαβάσεις πεζών και ειδικά γύρω από τα σχολεία μας, οι διαγραμμίσεις είναι σημαντικές δράσεις καθημερινότητας. Και είναι σημαντικό, που βάλαμε και προτυπωμένα σύμβολα Κ.Ο.Κ στους δρόμους για να προσέχουμε όλοι περισσότερο».