Νέοι κανονισμοί σε ισχύ

Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων, μετά την μεγάλη ‘’ανάπαυλα’’ λόγω της πανδημίας covid-19, ξεκινά και πάλι σταδιακά να επαναλειτουργεί.

Επισημαίνεται ότι  μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα ισχύσουν για λόγους ασφαλείας νέοι κανονισμοί.

Συγκεκριμένα:

  1. Τα βιβλία που δεν επιστρέφονται στον προβλεπόμενο χρόνο, δεν θεωρούνται καθυστερημένα, ωστόσο πρέπει να γίνεται προσπάθεια οι επιστροφές τους να γίνονται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.
  2. Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, ή την κάρτα δανεισμού της βιβλιοθήκης.
  3. Συστήνεται η χρήση γαντιών και μάσκας για τους επισκέπτες της βιβλιοθήκης.
  4. Οι επισκέπτες, θα πρέπει να τηρούν την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας από το προσωπικό των βιβλιοθηκών αλλά και μεταξύ τους, όπως αυτό προβλέπεται γενικά από τους υγειονομικούς κανόνες.
  5. Η επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται στην είσοδο της βιβλιοθήκης, ενώ εκεί θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο θα αφήνονται τα βιβλία.
  6. Τα τεκμήρια θα παραμείνουν σε τριήμερη καραντίνα (72 ώρες), σύμφωνα με τις συστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων.