Πρόσκληση στους πολιτικούς φορείς του Νομού να παραστούν.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, στις 19:00 μ.μ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων,  με φυσική παρουσία αλλά και με τηλεδιάσκεψη με μοναδικό θέμα συζήτησης την άμεση λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα.

Υπενθυμίζεται, πως το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε την άμεση λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην περιοχή της Άρτας καθώς και να απευθύνει Πρόσκληση στους πολιτικούς φορείς του Νομού Άρτας, προκειμένου να τοποθετηθούν σ’ ένα ζήτημα, που η αίσια έκβασή του θα αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης και οικονομικής αναζωογόνησης για ολόκληρο τον Νομό.

Η δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, καθώς με την λειτουργία του θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και σε συνδυασμό με την Γεωπονική Σχολή θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη επιστημονική δομή. Επίσης, θα βοηθήσει σημαντικά την αγροτική οικονομία αλλά και την αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων καθώς και τη δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων στην περιοχή μας.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.4559/2018, το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Π.ΑΤΕ.Π.Η) πρέπει να δημιουργηθεί στην ευρύτερη εδαφική περιφέρεια της πόλης της Άρτας.

 Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσκληση απευθύνεται στους βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη  Ηπείρου, στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, στους Περιφερειακούς Συμβούλους Άρτας, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας.