Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε χθες, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για τον Δήμο Αρταίων, με την υποστήριξη και την συμμετοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας, του Συλλόγου Εστίασης, Διασκέδασης Άρτας, του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας,  της Τροχαίας Άρτας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι φετινές δράσεις είχαν κεντρικό σύνθημα «Μετακινήσου Υπεύθυνα», ενώ η εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε είχε ως θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους».

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν ενεργά κάνοντας όλοι μαζί ένα βήμα προς την υιοθέτηση περισσότερο βιώσιμων τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Στόχος της Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου Πανευρωπαϊκά, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα βιώσιμης κινητικότητας και  προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στις πόλεις.

Στo πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και διαγωνισμός διηγήματος για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης δικύκλων σε διάφορα σημεία της Άρτας, δωρεάν μετακινήσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ  για τους οδηγούς που στάθμευαν τα αυτοκίνητα τους στο παρκινγκ του Δήμου, εκπτωτικά  κουπόνια σε καταστήματα εστίασης, ποδηλατοβόλτα στο ποδηλατοδρόμο που έχει χαραχθεί και ακολουθεί την πολιτιστική διαδρομή της πόλης, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Φιλελλήνων, Αγ. Σοφίας και Μακρυγιάννη, και εκδηλώσεις που περιλάμβαναν, μουσικές συναυλίες δρόμου από Αρτινούς καλλιτέχνες, έκθεση ηλεκτροκίνησης και συμβατικών ποδηλάτων, δωρεάν τεχνικό έλεγχο ποδηλάτων από επιχειρηματίες της πόλης.

Τέλος, ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί για την συμβολή του στις παραπάνω δράσεις: τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, την Τροχαίας Άρτας, το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας, τον Σύλλογο Εστίασης Διασκέδασης Άρτας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, τις εταιρείες «Κ. Γκαρτζονίκας Α.Ε.Β.Ε.» και «Γ. Καψιώχας Α.Ε.Β.Ε.» για τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και σκούτερ, τα καταστήματα ποδηλάτων Ευστρατιάδη Χαρά και ΣΙΑ ΟΕ (Δημήτρης Μανούσης), Energy Moto & Bike (Κατσινέλης Ευάγγελος), Παναγιώτου Στ. Ελένη, και Center Wheel (Ντίνος Παναγιώτου), τους μουσικούς Γιώργο Βάνα (με τους συνεργάτες του), Χρήστο Βλαχοπάνο, Σοφία Σχισμένου και Μάριο Τσίρκα, τον Σύλλογο “Οι Φίλοι του Βιβλίου”, τα ταξί και τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν επιτυχώς οι εν λόγω δράσεις και εκδηλώσεις.