Τους τελευταίους μήνες η καλλιτεχνική επιτροπή της Πινακοθήκης, η ορισμένη από τον Δήμο Αρταίων με ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη και του προέδρου του Νομικού Προσώπου Σωτήρη Χρηστούλη, βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του ρόλου και αναβάθμισης της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γιάννης Μόραλης».

Στα πλαίσια των ενεργειών της επιτροπής αλλά και του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, εντάσσονται και οι προσπάθειές τους για την αναμενόμενη έκθεση έργων του μεγάλου Αρτινού ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, για πρώτη φορά στην πόλη μας. Το έργο αυτό είναι διακαής πόθος όλων των Αρτινών και θα αποτελέσει μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος και η επιτροπή το προσεγγίζουν με ιδιαίτερη προσοχή και τον δέοντα σεβασμό στον μεγάλο ζωγράφο, που έτσι επιστρέφει στην πατρίδα του. Τέτοιες εκθέσεις αναβαθμίζουν το ρόλο της Πινακοθήκης και συμβάλουν στην πολιτισμική ανέλιξη της πόλης μας.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά τον γνωστό Αρτινό ζωγράφο και επίτιμο πρόεδρο της επιτροπής, Αποστόλη Τσιρογιάννη, για τις άοκνες εικοσαετείς ενέργειές του, ώστε να λάβει σάρκα και οστά η έκθεση των έργων του μεγάλου δασκάλου του Γιάννη Μόραλη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η προσφορά του Αποστόλη Τσιρογιάννη στα εικαστικά δρώμενα της πόλης μας είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη.

Εξαιρετικά ευχαριστούμε και την ανιψιά του μεγάλου ζωγράφου, κυρία Χριστίνα Μόραλη, για το πολύ θετικό πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης που έχει δείξει στις μέχρι τώρα προχωρημένες συζητήσεις.

Ο Δήμος εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στο έργο της επιτροπής και είναι αρωγός σε κάθε πρότασή της.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με τι δράσεις της Πινακοθήκης, ο αποκλειστικός ιστότοπος για το κοινό, είναι η σελίδα στο facebook : Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας ‘’ Γ. Μόραλης ‘’.

Πληροφορίες επίσης παρέχονται με τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου του Δήμου Αρταίων μετά από εισηγήσεις της επιτροπής.