Προληπτικές απολυμάνσεις, διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου και εγκατάσταση θερμικής κάμερας μερικά από τα νέα μέτρα που υλοποιεί που ο Δήμος Αρταίων ενάντια στον κορωνοϊό.

Σε νέο γύρο προληπτικών απολυμάνσεων κοινοχρήστων χώρων, πεζόδρομων, πεζοδρομίων, στάσεων λεωφορείων, κάδων απορριμμάτων κ.α, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 και σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, πραγματοποίησαν προληπτικές απολυμάνσεις σε κεντρικές πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, υπαίθρια αθλητικά όργανα, σε παγκάκια, καθώς και στο χώρο του ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προληπτικές δράσεις κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, δεν περιορίζονται μόνο στις απολυμάνσεις, αλλά επικεντρώνονται και στον τομέα της ενημέρωσης των πολιτών, μέσω διανομής έντυπου υλικού με οδηγίες αυτοπροστασίας και συστάσεις για τήρηση των αποστάσεων από την Δημοτική Αστυνομία και Υπαλλήλους του Δήμου.

Ένα ακόμη μέτρο για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας είναι και η εγκατάσταση κάμερας θερμικής απεικόνισης στην είσοδο του Δημαρχείου.

Οι παραπάνω δράσεις, θα έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα.