Το 2021 ανέτειλε στην Άρτα με τα ομορφότερα χαμόγελα!

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, είχαμε την ανάγκη από μικρές στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και τη γιορτινή ατμόσφαιρα που φέρνουν τα Χριστούγεννα. Μπορεί να γιορτάσαμε διαφορετικά αλλά ήμασταν όλοι μαζί.

Με πρώτο μέλημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Αρταίων πραγματοποίησε τον φετινό σχεδιασμό για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και με το σύνθημα «Χριστούγεννα αλλιώς, Χριστούγεννα μαζί», με ένα πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με διπλό στόχο: να υπάρξει βήμα έκφρασης των Συλλόγων των Αρτινών καλλιτεχνών και των Φορέων και στις φετινές γιορτές και να απλωθεί το μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης των Χριστουγέννων σε κάθε σπιτικό.

Η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με τη φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης και στα χωριά  του Δήμου η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από την Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς» και μέσω της τεχνολογίας οι δημότες, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ζωντανά από την Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση Άρτας ARTA WebTV και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κορωνοϊός μπορεί να εμπόδισε τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού όμως, μικροί και μεγάλοι με την βοήθεια της τεχνολογίας, την προσπάθεια του Δήμου και την συνεργασία του Αρτινού ηθοποιού Φώτη Σπύρου, έζησαν την εορταστική μαγεία μέσα από το Διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο χωριό. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δεκάδες διαδραστικές εκδηλώσεις, παίζοντας ρόλους ηρώων ενώ παράλληλα απόλαυσαν παραδοσιακά παραμύθια μεταμορφώθηκαν σε ξωτικά, έλυσαν γρίφους, ζωγράφισαν και τραγούδησαν.

Συντρόφια μας και καθημερινή μας διασκέδαση, ήταν η Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση ARTA WebTV,  που όλο τα το διάστημα των εορτών «έμεινε» κοντά μας με διαδικτυακές συναυλίες, με τη συμμετοχή των Αρτινών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, του Μουσικού Σχολείου, του Δημοτικού Ωδείου, των πολιτιστικών Συλλόγων «Μακρυγιάννης» και «Σκουφάς», του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άρτας καθώς επίσης και του Δημοτικού ραδιοφώνου Αμβρακία 91,9 με εορταστικές μελωδίες.

Σε ένα ξεχωριστό και μοναδικής αισθητικής «Βήμα» έκφρασης και δημιουργίας, για τους καλλιτέχνες της πόλης μας, μετατράπηκε ο χώρος  της Πινακοθήκης, ο οποίος στο πλαίσιο των διαδικτυακών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων φιλοξένησε, καλλιτέχνες, συγκροτήματα, συλλόγους, φορείς που όλοι αγκάλιασαν ιδιαίτερα τις εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος γέμισε μελωδίες ενώ η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς» έκλεψε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια των μουσικών της περιπλανήσεων στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά του Δήμου.

Το γεγονός βέβαια που έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων ήταν η πράξη αλληλεγγύης η συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι συγκινητική. Την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου στήριξαν, η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης, το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Άρτας, το Επιμελητήριο Άρτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, ο Σύλλογος Εστίασης Διασκέδασης Άρτας και ο Σύλλογος Κρεοπωλών Άρτας, δημιουργώντας  μια ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης και επιπλέον η ενίσχυση της λειτουργίας του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων για τις  ιδιαίτερες αυτές γιορτές των Χριστουγέννων. Το Ταμείο δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει άμεση στήριξη σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μετατρέποντας την καθημερινότητα των δημοτών σε ένα καταφύγιο ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πίστης στις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.

Δήλωση Αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Κώστα Χαρακλιά:

«Φέτος τα Χριστούγεννα ήταν σίγουρα διαφορετικά, όμως αυτό δεν εμπόδισε την προσπάθεια του Δήμου μας να δώσει μια εορταστική διάθεση στην πόλη, στα χωριά και στους δημότες, μια «νότα» ελπίδας και αισιοδοξίας με την συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια δικών μας καλλιτεχνών, τους Συλλόγους, τους Φορείς μας, γίναμε όλοι μια αγκαλιά και κάναμε αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα χαρούμενα. Ο Δήμος μας ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες, τα συγκροτήματα, τους συλλόγους, τους υπαλλήλους του Δήμου και όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στο να μεταδοθεί αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Το τοπικό κανάλι που εκτός από Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση Άρτας ARTA WebTV , έκαναν τα βράδια μας χαρούμενα και ξέγνοιαστα. Σας ευχαριστούμε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Δεκέμβρη».