Στόχος η λειτουργία του τον Σεπτέμβριο.

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στο Γλυκόριζο Άρτας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο των εργασιών. Τον Δήμαρχο στην επίσκεψή του συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Γιώργος Πανέτας,  η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Σοφία Γρύλλια, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιβλέπων του έργου, Άγγελος Σακκάς και ο εργολάβος του έργου, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να διαπιστώσουν  από κοντά  την πρόοδο των εργασιών.

Η κατασκευή του σχολείου έχει ενταχθεί από το Δήμο Αρταίων στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου) με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ και πλέον το Ειδικό  Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, αποκτούν  την δική τους στέγη.

«Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στο Γλυκόριζο Άρτας είναι από τα έργα που έχουμε ξεχωρίσει στο διάστημα της θητείας της Δημοτικής μας Αρχής και το Σεπτέμβριο αναμένεται η λειτουργία τους. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα στην Ήπειρο. Το στοίχημα αυτή τη φορά είναι πολύ μεγάλο. Και αυτό γιατί ο σχεδιασμός ενός ειδικού σχολείου από μόνος του είναι εξαιρετικά πολύπλοκος. Είναι μεγάλη υπόθεση οι οικογένειες να αισθάνονται όχι μόνο ασφάλεια από την Πολιτεία αλλά και ότι κάνει αυτό που πραγματικά αξίζουν τα παιδιά τους. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υποδομές σε όλες τις ηλικίες και για όλα τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης, προσθέτοντας  ότι το «2021» είναι η χρόνια των μεγάλων έργων για  τον Δήμο Αρταίων και ένα από αυτά είναι και το Ειδικό Σχολείο.

Να σημειωθεί, ότι τα νέα κτίρια θα καλύπτουν επιφάνεια 2.000 τ.μ εντός του οικισμού Γλυκορίζου, πίσω από την πλατεία. Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, θα φιλοξένει 25 παιδία δημοτικού και 5 νήπια, σύμφωνα με τον κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και μεταξύ των χώρων προβλέπονται, αίθουσες διδασκαλίας εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, κυλικείο χώρο φαγητού, τους χώρους φυσικής αγωγής και συγκεκριμένα γυμναστικής, υδροθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, τα γραφεία των θεραπευτών σε συνέχεια των χώρων φυσικής αγωγής.

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται να δημοπρατηθούν η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού προκειμένου το σχολείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό καθώς και η διαμόρφωση του δρόμου πρόσβασης προς το Ειδικό Σχολείο.