Μέσα στα γήπεδα τους, τα γραφεία της Αναγέννησης ποδοσφαίρου και χάντμπολ.

Σταθμός Άνοιας στο κτήριο της Ορλάνδου.

Το αρχειακό υλικό των Συλλόγων στην Δημοτική βιβλιοθήκη.

Ο Δήμος Αρταίων σε επιστολή του προς την «ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας – Ποδόσφαιρο» και «Αναγέννηση Άρτας – Χάντμπολ», σχετικά με τη μεταστέγαση των γραφείων τονίζει τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή σέβεται, εκτιμά, αναγνωρίζει και στηρίζει την πορεία και την ιστορία της Αναγέννησης, καθώς και την προσπάθεια και την αγάπη που δείχνουν οι άνθρωποι της.

Ωστόσο, ο Δήμος Αρταίων επιδιώκει πάντα την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων δημοτικών χώρων για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας προς όλους τους πολίτες. Την ίδια ώρα, σέβεται έμπρακτα τους Συλλόγους της πόλης μας -αθλητικούς, πολιτιστικούς, κλπ- για την μακροχρόνια παρουσία τους στα δημόσια πράγματα. Επίσης τους στηρίζει τόσο σε θέματα υποδομών όσο και οικονομικά επιχορηγώντας ετήσια αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας.

Έχοντας ως κριτήριο τον βέλτιστο συνδυασμό χώρων- αναγκών- υπηρεσιών, ο Δήμος μας το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην αντικατάσταση λυόμενων και προκατασκευασμένων αιθουσών, που χρησιμοποιούνταν ως σχολικές αίθουσες. Σημειώνεται το προφανές, ότι δηλαδή οι λυόμενοι χώροι μέχρι χθες φιλοξενούσαν μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταλληλότητα και λειτουργικότητα των προδιαγραφών  τους.

Παράλληλα, ο Δήμος μας προχωρά στη δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια (Alzheimer), καθώς στην πόλη της Άρτας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή υπάρχουν 10.791 άτομα άνω των 60 ετών και εκτιμάται ότι πάσχουν 647 άτομα με άνοια (επιπολασμός της άνοιας στην Ελλάδα 6% των ατόμων άνω των 60 ετών).  Ως κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία του Σταθμού, έχει υποδεχθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, το κτήριο της Οδού Ορλάνδου, για το λόγο ότι το κτήριο είναι ισόγειο, άρα και θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι ηλικιωμένοι δημότες μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Αρταίων αποφάσισε την μεταστέγαση των γραφείων των τμημάτων της Αναγέννησης Άρτας, στον φυσικό τους χώρο: δηλαδή εντός του Δημοτικού Σταδίου όπου έχει έδρα η ομάδα ποδοσφαίρου της Αναγέννησης Άρτας. Επιπλέον η  ομάδα χάντμπολ της Αναγέννησης Άρτας διαθέτει ήδη γραφεία στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, όπου έχει και την αγωνιστική της έδρα η ομάδα. Δηλαδή εφαρμόζουμε στην πράξη μία κοινή πολιτική για όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους στους οποίους παραχωρείται χώρος γραφείων, εκεί που είναι και η αγωνιστική έδρα των ομάδων.

Πέραν τούτου, ο Δήμος Αρταίων είναι έτοιμος από σήμερα κιόλας να παραχωρήσει ειδικό χώρο και ειδική προθήκη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, για το ιστορικό αρχείο της «Αναγέννησης». Μία τέτοια κίνηση, θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το αρχειακό και αναμνηστικό υλικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Αρτινούς – ακόμη και αυτούς που δεν έχουν άμεση ενασχόληση με τον αθλητισμό- να έρθουν σε επαφή με τη μεγάλη και ζωντανή ιστορία του Συλλόγου.

Κλείνοντας, σας ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία σας, για την δημιουργία της νέας δομής υγείας για την Άνοια -Alzheimer που λείπει από την πόλη μας και θα βοηθήσει σημαντικά τους συνδημότες μας».