Εκκρεμούν οι παρατηρήσεις του Εμπορικού Συλλόγου σε έγγραφο του Δήμου.

Δημοτική Αρχή: «Θέλουμε το έργο να αφορά όλους τους εμπορικούς δρόμους».

Απαντητική επιστολή προς τον Εμπορικό Σύλλογο, απέστειλε ο Δήμος Αρταίων, αναφορικά με τις εξελίξεις για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Στην εν λόγω επιστολή, αναφέρονται τα εξής κύρια σημεία:

  • Όλες οι κινήσεις και οι προθέσεις του Δήμου, έχουν καταστεί δημόσια γνωστές μετά από την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο στις 28 Ιουνίου. Εκεί παρέστησαν, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς συμπεριλαμβανομένου και του Εμπορικού Συλλόγου.
  • Αντίστοιχη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα και την πορεία τους, υπήρξε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Ιουλίου, η οποία επίσης είναι δημόσια προς όλους (Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση Άρτας ARTA WebTV).
  • Στις αρχές Ιουλίου, και συγκεκριμένα στις 6/7/2021, ο Δήμος Αρταίων απέστειλε προς τον Εμπορικό Σύλλογο τη σχετική μελέτη, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, για την αποστολή τυχόν σχολίων και παρατηρήσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει ακόμη απαντήσει επισήμως σχετικά με τα αναγραφόμενα στην μελέτη.
  • Η μελέτη έχει αποσταλεί για τον ίδιο σκοπό και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας. Η Εφορεία έχει ήδη απαντήσει.
  • Η μελέτη έχει αποσταλεί για τον ίδιο σκοπό και στο ΤΕΕ – Παράρτημα Άρτας. Το ΤΕΕ έχει ήδη συνεδριάσει για το θέμα και αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα οι έγγραφες απόψεις του.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αρταίων, ξεκαθαρίζει ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να κινηθούν όλες οι διαδικασίες, να επιδιωχθεί χρηματοδότηση απ’ όλα τα διαθέσιμα χρηματοπιστωτικά εργαλεία, ώστε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου να αφορά το σύνολο των εμπορικών δρόμων της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το  Open Mall θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση  προχωρά με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, με τον Δήμο Αρταίων να έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για αναζήτηση και εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.