Με συγκίνηση και χαρά, η Άρτα υποδέχθηκε το «1ο Αντάμωμα Ετεροδημοτών» που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, στις 20:30, στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Ορφέα», τιμώντας με μια λιτή εκδήλωση τους ετεροδημότες.

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Μάκης Κιάμος, ήταν παρόντες να υποδεχθούν τους συλλόγους, τους φορείς και τους ετεροδημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Μεταξύ άλλων, το επίσημο παρών έδωσαν μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Σίμου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική, από την Μουσική Χορωδία «Αγνάντων» και τους Κωνσταντίνο Λιόντο και Βασίλη Τριάντη, προβολή ενημερωτικών βίντεο, τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, με στόχο την ώσμωση και την ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της Άρτας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι δήλωσαν ικανοποιημένοι για την πρωτοβουλία και όπως όλα δείχνουν ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στα ηπειρώτικα πράγματα.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας.