Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που η Δημοτική Αρχή μπροστά στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, έδωσε τον όρκο της απέναντι στον Αρτινό λαό που την εμπιστεύτηκε για ακόμη μια θητεία να βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου. Δύο χρόνια με πολύ δουλειά, συνέπεια λόγων, έργων και προγραμματισμό.

Στον χρόνο που μεσολάβησε, πολλά από τα έργα που περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2019 και αθροιστικά με την πενταετία 2014-2019, έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, αφού έχουν μεσολαβήσει οι απαραίτητες χρονοβόρες, διοικητικές διαδικασίες.

Με οδηγό τις αξίες της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και της οικοδόμησης μιας καλύτερης πραγματικότητας για όλους τους Αρτινούς, η δημοτική αρχή παράγει καθημερινά ένα σοβαρό και υπεύθυνο έργο. Ένα έργο, που φυσικά τίθεται καθημερινά στην κρίση των δημοτών.

Η καλή λειτουργία του Δήμου, η πολύ καλή διοικητική οργάνωση των εργαζομένων του Δήμου, φυσικά και αντανακλάται στα παραπάνω. Είναι αυτή η συστηματική δουλειά που είχε γίνει σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, που επέτρεψε στον Δήμο Αρταίων:

  • Να ανταποκριθεί στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, προς όφελος των αναγκών των πολιτών, αλλά και των έργων. Κανένα έργο δεν σταμάτησε, καμία πληθυσμιακή ομάδα δεν έμεινε μόνη της σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Να αναδείξει τα κοινωνικά αντανακλαστικά του Δήμου, προσφέροντας ποιοτικό και μετρήσιμο κοινωνικό έργο.
  • Να προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, η υλοποίηση του μεγαλύτερου τεχνικού προγράμματος που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Να μην χαθεί ούτε μια ευκαιρία για υποβολή πρότασης και χρηματοδότησης έργου από ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και σεβασμός στο δημόσιο και δημοτικό χρήμα.

Ευχή των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής, είναι οι συνθήκες στις ζωές όλων μας να ομαλοποιηθούν το γρηγορότερο δυνατό, ώστε η τοπική κοινωνία στο σύνολο της να βρει ξανά τον δρόμο για την ανάπτυξη και την ευημερία.