Στη δημοσιότητα δίνεται, μετά από ειδική παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών για την περίοδο 2019 – 2021. Θυμίζουμε, ότι η υποχρέωση αυτή πέρα από ουσιαστική σημασία για την ενημέρωση των πολιτών, είναι και τυπικά υποχρεωτική μέσα από τον «Καλλικράτη».

Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α

Σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, Μιχάλη Κοτσαρίνη, «Η διετία αυτή χαρακτηρίζεται από τον εξορθολογισμό των οικονομικών με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα χρέη που μεταβιβάστηκαν από τη μετατροπή της ΔΕΑΔΑ. Ωστόσο, οι πόροι είναι περιορισμένοι, αφού εξαιτίας της πανδημίας και της ακύρωσης επί δύο έτη της Έκθεσης και της εμποροπανήγυρης, δεν υπάρχουν πηγές εσόδων».

Παρόλα αυτά, η ΑΔΑΕ ΟΤΑ προχώρησε:

 1. Στην πλήρη ανακαίνιση και επισκευή του θερινού Σινέ «Ορφέας»
 2. Στην πλήρη αξιοποίηση του «Ορφέας» μέσα από συνέργειες για δωρεάν προβολές ταινιών με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας και το Εργατικό Κέντρο Άρτας
 3. Τη λειτουργία της αίθουσας «Διώνη» ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο (θεατρικές παραστάσεις ,εορταστικές εκδηλώσεις συλλόγων και σχολείων, ημερίδες)
 4. Την επισκευή και συντήρηση του Δημοτικού Παιδότοπου
 5. Την κατασκευή δύο γηπέδων beach tennis
 6. Την αναβάθμιση και ανανέωση του Δημοτικού Ραδιοφώνου AMVRAKIA FM 91,9 και εμπλούτισε το πρόγραμμά του με νέες εκπομπές
 7. Τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την κατασκευή κλειστού Εκθεσιακού Χώρου πολλαπλών χρήσεων
 8. Την πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών για την εκμίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου στο λόφο του Προφήτη Ηλία
 9. Τη συνδιοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
 10. Τη συνδιοργάνωση της «Γιορτής του Πορτοκαλιού»
 11. Τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ανδρών-Γυναικών (2019).

Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ, Σωτήρης Χρηστούλης, «Προχωρήσαμε σε πλήθος εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης, όπως στο αθλητικό κέντρο, στο κλειστό Γυμναστήριο, στους εξωτερικούς χώρους του Γυμναστηρίου, στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Τ9, στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας και στα περιφερειακά στάδια. Επιπλέον, αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες και τις υλικοτεχνικές υποδομές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς».

 • Δημοτικό Ωδείο: Έγγραφες 2020-21. Ενθαρρυντικός αριθμός μαθητών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
 • Συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου σε Εκδηλώσεις – Συναυλίες του Δήμου
 • Δημοτική Πινακοθήκη: Πραγματοποιήθηκε η έκθεση του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων για την διδακτική περίοδο 2019-2020 (15-30 Σεπτεμβρίου). Είχε προγραμματιστεί και η έκθεση του Παιδικού Τμήματος, όμως λόγω των συνθηκών της επιδημίας του κορωνοϊού τελικά αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε σε μέλλοντα χρόνο.
 • Ξεκίνησαν μαθήματα των εργαστηρίων ζωγραφικής
 • Τον Δεκέμβριο του 2020 ο ισόγειος εκθεσιακός χώρος χρησιμοποιήθηκε ως στούντιο για την τηλεοπτική κάλυψη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αρταίων.
 • Η Καλλιτεχνική Επιτροπή σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή από την αρχή του έτους και σε συνεργασία με την «Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης/ Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης» ετοιμάζονται για την πραγματοποίηση της σπουδαίας έκθεσης με τίτλο «Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα»
 • Έλαβε ως δωρεά 3 έργα σύγχρονων εικαστικών και μεγάλο αριθμό βιβλίων και περιοδικών τέχνης, ευγενική παραχώρηση της πρώην γκαλερί «Ώρα»
 • ΚΑΠΗ: Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ)

Ο κ. Γιώργος Πανέτας ως μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας ανέφερε στο Σώμα ότι έχουν ενταχθεί, δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης:

 • Αποχέτευση ακαθάρτων Γραμμενίτσας, Βλαχέρνας, Ελεούσας, Γλυκορίζου, Λιμίνης και Αγ. Τριάδας Κεραματών (π/υ 13.500.000€)
 • Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Άρτας (π/υ 570.000€)
 • Προμήθεια βυτιοφόρου οχήματος – αποφρακτικό και τριών (3) φορτηγών ελαφρού τύπου (π/υ 540.245€)

Ενώ σε εξέλιξη είναι:

 • Κατασκευή του δικτύου ομβρίων Δήμου Αρταίων (π/υ 2.046.000€)
 • Βελτιώσεις – Επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης Κορωνησίας, Στρογγυλής, Αμπελιών Αμμοτόπου, Παντάνασσας και Έλατος Κορφοβουνίου (π/υ 1.907.000€)
 • Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας , αυτοματισμών και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης των Δ.Ε. Αμβρακικού, Βλαχερνών και Φιλοθέης (π/υ 1.726.086,20€)
 • Ύδρευση υψηλής ζώνης Τ.Κ. Γραμμενίτσας (π/υ 620.000€)

Τέλος, έχουν ολοκληρωθεί για την ΔΕΥΑΑ Άρτας,

 • Δίκτυα συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων Ανέζας, Καλογερικού, Ψαθοτοπίου, Ρόκκας, Χαλκιάδων, Καλαμιάς και Καμπής (π/υ 9.223.490€)
 • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχος των διαρροών του δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Αρταίων (π/υ 1.794.727,64€)
 • Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Χαλκιάδων (π/υ 800.000€)
 • Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού (π/υ 130.000€).

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρταίων (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.)

Συνεχίζοντας τον απολογισμό, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Παναγιώτης Γαλάνης, αναφέρθηκε στις 5 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,  οι οποίες ήταν κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την προστασία κατά του Covid-19. Όπως τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που μπήκε μπροστά σ’ αυτή την πρωτόγνωρη μάχη. Και στην πρώτη και στη δεύτερη καραντίνα, το προσωπικό του ΒσΣ, πέραν των επισκέψεων σε σπίτια, απασχολήθηκε στη Γραμμή Στήριξης (Βιβλιοθήκη και Διώνη), 7 μέρες την εβδομάδα, βοηθώντας ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ακόμη και μη ωφελούμενους του προγράμματος, με αγορά τροφίμων και φαρμάκων, έκδοση ιατρικών συνταγών και επισκέψεις στο χώρο τους σε πολλές περιπτώσεις».

Ειδικότερα :

 1. Οι 5 δομές του, συμμετείχαν στη διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ σε όλη την Π.Ε. Άρτας. Διανομή φαγητού από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων σε απομακρυσμένες περιοχές.
 2. Βοήθεια στους εμβολιασμούς: Οι δομές του ΒσΣ συμμετείχαν στον εμβολιασμό όχι μόνο των ωφελούμενων, αλλά και ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή με κινητικά προβλήματα, με τη μεταφορά τους στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και τη μεταφορά του ιατρού κατ’ οίκον.
 3. Αγορά υπολογιστών για όλες τις δομές του Βοήθεια στο Σπίτι, το κόστος των οποίων καλύφθηκε στο 100% από την ΕΕΤΑΑ.

Το έργο του ΚΔΑΠ/ΜΕΑ:

Η δομή του Κέντρου Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, δεν σταμάτησε ούτε στη διάρκεια της καραντίνας τη λειτουργία του.

Ειδικότερα:

 1. Έγινε αναβάθμιση των χώρων με δημιουργία αίθριου χώρου ψυχαγωγίας και κολατσιού για τα παιδιά. Η αναβάθμιση αυτή είχε θετική ανταπόκριση στα παιδιά, που απέκτησαν έναν ακόμη λειτουργικό χώρο.
 2. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η προμήθεια του νέου αυτοκινήτου του ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, 12 θέσεων με δυνατότητα φόρτωσης αναπηρικών αμαξιδίων και αναβατόριο. Το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί, έχει τροποποιηθεί ειδικά για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ/ΜΕΑ και θα παραδοθεί εντός των επομένων ημερών. Το νέο αυτοκίνητο (πετρελαίου) θα μειώσει το χρόνο μεταφοράς των παιδιών και το κόστος, μιας και θα μπορεί να μεταφέρει τα διπλάσια παιδιά ανά διαδρομή. Να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ/ΜΕΑ δουλεύει και το απόγευμα.
 3. Έγινε αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ. Στην αίτηση έχει επισυναφθεί η μελέτη για το είδος παιχνιδιών που είναι εγκεκριμένα, το δάπεδο και λοιπά στοιχεία.

Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άρτας

Όπως τονίζει και η Πρόεδρος του  Διαδημοτικού  Λιμενικό Ταμείο Άρτας,κα. Σπάκα Χριστίνα, «Η Λειτουργία Αλιευτικού Καταφυγίου βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η σύνταξη Σχεδίων και Μελετών για τις Λιμενικές Υποδομές του Δήμου Αρταίων και η Ψήφιση Κανονισμού Λιμένα Κορωνησίας».

Διαδημοτική Επιχείρηση Χονδρεμπορίου Γεωργικών Προϊόντων και Αποθηκών Πρακτορείων Μεταφορών

Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Ευαγγέλου, της Διαδημοτικής Επιχείρησης Χονδρεμπορίου Γεωργικών Προϊόντων και Αποθηκών Πρακτορείων Μεταφορών αναφέρθηκε στην επιτυχία της εκμίσθωσης δύο κενών αποθηκών, καθώς και ενός σημαντικού τμήματος στεγασμένων χώρων επιφάνειας 279 τ.μ.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος:

 • Έγινε τροποποίηση της συστατικής πράξης της επιχείρησης, έτσι ώστε να υπάρχει, πέραν των δύο κλάδων, η δυνατότητα να εκμισθώνει τους χώρους της σε τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ., αποθήκευσης και διανομής πάσης φύσεως προϊόντων και πραγμάτων.
 • Κατά τη χρονική περίοδο, που προέκυψε η πανδημία Covid-19, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, κάνοντας ψεκασμούς και επιπλέον καθαρισμούς όλων των χώρων ευθύνης των εγκαταστάσεων, τα οποία βεβαίως εξακολουθούμε να τα εφαρμόζουμε.
 • Παρά την ύφεση λόγω της πανδημίας, διαχειριστήκαμε ορθολογικά τα οικονομικά της επιχείρησης. Αυτό προκύπτει και από τα αποτελέσματα χρήσης των δύο τελευταίων ετών, ήτοι του Ισολογισμού έτους 2019, με κέρδη ύψους 3.404,00 ευρώ και του έτους 2020 με κέρδη ύψους 3.981,00 ευρώ.
 • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σχετικά με τη ρύθμιση παλαιών χρεών κατανάλωσης νερού έναντι της ΔΕΥΑΑ με την καταβολή δόσεων συνολικού ποσού 5.000,00 ευρώ.
 • Επισκευάστηκε το ανατολικό τμήμα της οροφής μήκους 35 μέτρων.
 • Υλοποιήθηκε με την προβλεπόμενη διαδικασία δημοπρασίας, η εκμίσθωση τριών αποθηκών, των οποίων έληξε η διάρκεια μίσθωσης.
 • Εξωραΐσαμε την εικόνα των εγκαταστάσεων, πραγματοποιώντας χρωματισμούς διαφόρων επιφανειών και την περιποίηση του πρασίνου.