Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει αντιπλημμυρικής περιόδου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την φετινή χειμερινή ενόψει και της αντιπλημμυρικής περιόδου η οποία ξεκινά επίσημα από 1 Νοεμβρίου 2021».

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής της Π.Υ Άρτας, κ. Αποστόλης Παπαποστόλου, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, Αχιλλέας Δερβένης, από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας  Άρτας, ο κ. Κωνσταντίνος Τζουμάκας, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, Γιώργος Τζελέπης και ο Υπεύθυνος Μηχανημάτων έργου του Δήμου Αρταίων Θεόδωρος Τζουβάρας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης και Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Πανέτα, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός, η πρόληψη, η ετοιμότητα και η έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων που προκύπτουν.

Επίσης ο κ. Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλακών εντός οικισμών σε όλο το Δήμο Αρταίων, ενώ  ολοκληρώνεται η προληπτική συντήρηση των αντλιοστασίων ευθύνης του Δήμου. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων.