Στον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και χρόνο θητείας από 1- 11- 2021 έως 30- 11- 2022, προχώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, ανακοινώνοντας  το νέο σχήμα της Δημοτικής αρχής. Οι ανακοινώσεις που αφορούν και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, έγιναν σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο νέο δημοτικό σχήμα εισέρχονται νέα πρόσωπα με όρεξη για δουλειά, ενώ και όσοι παραμένουν «θα πρέπει να εντείνουν περισσότερο την προσπάθειά τους γιατί η πανδημία δεν μας αφήνει χρόνο για καθυστερήσεις» κατά δήλωση του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη.

Το νέο σχήμα συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση, την εμπιστοσύνη στην ομάδα που κερδίζει και την πίστη ότι η Παράταξη «Αρτινών Συνεργασία» έχει την ικανότητα να υποδέχεται και να δίνει ευκαιρίες σε στελέχη που πιστεύουν σε μια αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έτσι:

Αντιδήμαρχοι (με αλφαβητική σειρά):

 • Ευαγγέλου Δημήτρης: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης (Δ.Ε Φιλοθέης)
 • Κοτσαρίνης Μιχάλης: Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (Δ.Ε Αμβρακικού)
 • Κωλέτσος Παντελής: Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Δημοτικής Αστυνομίας και  Πολιτικής Προστασίας
 • Λιόντος Νικόλαος: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και Διοικητικών Υπηρεσιών
 • Μπουκουβάλας Γεώργιος: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (Δ.Ε Ξηροβουνίου )
 • Σιαφάκας Χριστόφορος: Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας (Δ.Ε Βλαχερνών)
 • Σπάκα Χριστίνα: Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη
 • Χρηστούλης Σωτήρης: Αντιδήμαρχος Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας και Χωροταξίας (Δ.Ε Αρταίων)

Ως Αναπληρωτής Δημάρχου ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Νίκος Λιόντος.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Διοικητικής Δομής του Δήμου Αρταίων, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης εισηγείται την τοποθέτηση των εξής, ως Προέδρων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (με αλφαβητική σειρά).

 • Γαλάνης Παναγιώτης: Πρόεδρος Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α (ΑΔΑΕ)
 • Μάρος Κώστας :Πρόεδρος Διαδημοτικής Λαχαναγοράς
 • Πανέτας Γιώργος: Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ)
 • Σφήκας Δημήτρης: Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αρταίων (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.)
 • Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου: Χαρακλιάς  Κώστας.

Με απόφαση Δημάρχου ορίζεται ως Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ψηφιακών Υπηρεσιών, ο Γιώργος Πανέτας.

Στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος θα προτείνει την ανανέωση της θητείας στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τράμπα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, κρατάει τις αρμοδιότητες του Γραφείου Δημότη, Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη βαρύτητα που ο ίδιος δίνει, στα θέματα καθημερινότητας, εξυπηρέτησης του Δημότη και ανάπτυξης του τόπου.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης:

«Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τα στελέχη που αποχωρούν για τη σημαντική συμμετοχή τους στην υλοποίηση των έργων και δράσεων του Δήμου για την δουλειά τους και την άψογη συνεργασία. Το έργο που αφήνουν στους τομείς που διοίκησαν είναι σπουδαίο. Τα στελέχη μας που αποχωρούν από αντιδημαρχίες αναλαμβάνουν άλλα εξίσου σπουδαία καθήκοντα.

Στα νέα μέλη της ομάδας διοίκησης, εύχομαι καλή επιτυχία και να μην ξεχνούν ότι είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα, όχι για να τα περιγράφουμε, γιατί όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Να ακούμε την κοινωνία, τους φορείς τους δημότες μας. Με οδηγό το κοινό μας όραμα συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά. Αυτό που ζητώ είναι η ομαδική δουλειά, η διάθεση προσφοράς και η καλή συνεργασία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τους Δημοτικούς Συμβούλους που απαρτίζουν την Δημοτική μας ομάδα, για την ποιότητα του χαρακτήρα τους αλλά και για τις ικανότητες τους.

Είμαστε μαζί στα εύκολα και μια γροθιά στα δύσκολα. Αυτή η προσέγγιση πρέπει να μας καθοδηγεί όλους μας. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει πολλά και οι κόποι μας αποδίδουν πλέον καρπούς. Συνεχίζουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος, πως θα τιμήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Αρτινών συμπολιτών μας».