Συμμετέχουμε στην Απογραφή 2021 – Όλοι μετράμε.

Τα γραφεία της Περιφερειακής  Υπηρεσίας Στατιστικής Άρτας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης προκειμένου, να επιδώσει στην Προϊσταμένη της Υπηρεσίας κα. Βικτωρία Μάστορα την αριθμ. 180/2021 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αφορά Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021 και διαδικασία καθορισμού Αυτοτελών Οικισμών των Δήμων.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση δεν έχουν επέλθει μεταβολές. Καμία μεταβολή από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2011 (συγχωνεύσεις, καταργήσεις, αναγνωρίσεις νέων οικισμών, Κ.λπ.) στους οικισμούς του Δήμου  Αρταίων. Επιπλέον ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε στην κα. Μάστορα ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός της προσπάθειας που καταβάλει η Υπηρεσία, για την απογραφή του πληθυσμού του Δήμου Αρταίων.

Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει για τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες, η διαδικασία της απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια στη χώρα μας.

Από την απογραφή αυτή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό η χάραξη πολιτικών, έργων και δράσεων στις περιοχές μας τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων μας από την Πολιτεία. Είναι λοιπόν σημαντικό να συμμετάσχουμε ενεργά στο να πετύχει η Απογραφή του 2021, γιατί είναι μια διαδικασία που αφορά το μέλλον μας.

Και για το μέλλον αυτό, όλοι μετράμε.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης: «Η Άρτα μας χρειάζεται όλους στην Απογραφή πληθυσμού 2021, που ήδη ξεκίνησε. Μέσα από αυτήν ο Δήμος μας και ο Νομός μας ευρύτερα, θα έχει ένα ακόμη “όπλο” στη διάθεσή του για να διεκδικήσει συμμετοχή σε προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία, ευκαιρίες. Σε αυτή την απογραφή λοιπόν, δίνουμε όλοι το παρών. Απογραφόμαστε, ηλεκτρονικά και με υγειονομική ασφάλεια, όλοι, που είτε διαμένουμε, είτε έλκουμε την καταγωγή μας από την Άρτα και ανεξάρτητα του που ασκούμε τα εκλογικά μας δικαιώματα.

Απογραφόμαστε, δίνουμε δύναμη στον τόπο μας».