Την κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη απέδειξε η κοινωνία της Άρτας, που ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και με τις δωρεές κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό για την αγορά ενός ψηφιακού φορητού ακτινολογικού μηχανήματος.

Με συνολική αξία 40.000 ευρώ, ο Δήμος Αρταίων και με τη συνδρομή Πολιτών, Φορέων, Επιχειρήσεων καθώς και των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του Δήμου Αρταίων έκανε πραγματικότητα ένα αίτημα του Νοσοκομείου, η ανάγκη για το οποίο διαπιστώθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Τότε ήταν, που ο Δήμος Αρταίων απευθύνθηκε στον λαό της Άρτας, κάνοντας και ο ίδιος το πρώτο βήμα, για τη συγκέντρωση χρημάτων. Θυμίζουμε πως ο Δήμος είχε ενημερώσει σχετικά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μόνο η παράταξη της «Αρτινών Συνεργασία» με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα δωρεάς, δίνοντας το ποσό των 4.000 ευρώ.

Έτσι, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του ιατρικού εξοπλισμού, που έγινε στο νοσηλευτικό ίδρυμα την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ενώπιον του Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελου Ντάκουλα, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, ο Δήμαρχος τόνισε την αξία της συμβολής της Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο σύστημα υγείας με πράξεις που στηρίζουν τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας του τόπου μας.

Η νέα αυτή δωρεά, αυτή ήρθε σε συνέχεια της δωρεάς, που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμος Αρταίων και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, τον Ιούνιο του 2021, ενός ψυκτικού θαλάμου, αξίας 10.000 ευρώ για τις ανάγκες της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης τόνισε τα εξής:

«Ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής παραδίδω σήμερα το μηχάνημα με την συνδρομή του Δήμου Αρταίων και πολιτών, επιχειρηματιών και φορέων, ως έμπρακτη απόδειξη της συμβολής μας στην υγειονομική θωράκιση του τόπου μας. Είναι συγκινητικό το γεγονός και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη σημαντική αγορά για τον τόπο μας. Η πρωτοφανής αυτή κρίση που πλήττει συνολικά τη χώρα μας απαιτεί από όλους μας να επιδείξουμε άμεσα αντανακλαστικά».

Ενώ από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου σημείωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τους πολίτες της Άρτας που συνέβαλαν στον λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την αγορά του νέου φορητού ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος. Ένα μηχάνημα που αφενός θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο μας και αφετέρου, είναι ένα μηχάνημα το οποίο θα εξυπηρετήσει άμεσα  τους ασθενείς covid που δεν μπορούμε να μετακινήσουμε για αποφυγή της διασποράς του ιού».

Κοινή ήταν η διαπίστωση, πως το νέο αυτό μηχάνημα θα συμβάλλει τα μέγιστα στην παροχή καλυτέρων υπηρεσιών υγείας στους δημότες. Πρόκειται για ένα φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας το οποίο θα εξυπηρετήσει στις ακτινογραφίες οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός εργαστήριου, για ασθενείς που είτε δεν μπορούν να μετακινηθούν, είτε για ασθένειες covid οι οποίοι εξετάζονται σε ειδικό χώρο. Τέλος το μηχάνημα που υπήρχε λόγω της παλαιότητας του, δυσκόλευε τόσο τις εξετάσεις των ασθενών, όσο και στον χειρισμό από το προσωπικό του Νοσοκομείου. Το νέο μηχάνημα όπως χαρακτηρίστηκα ανέφεραν τα στελέχη του νοσοκομείου τα οποία από αύριο θα το χειρίζονται, ήρθε να τους λύσει τα χέρια.

Δωρεές για την αγορά φορητού ψηφιακού ακτινολογικού συστήματος για το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΥ: 25.000

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ : «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 4.000

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε :4.000

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 7.000