Με ένα τετρακίνητο όχημα 4×4 τύπου pick up, εξοπλίστηκε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η παραλαβή του οχήματος έγινε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κώστα Ζέρβα, στο εργοτάξιο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το νέο όχημα έρχεται να ενισχύσει το πολύτιμο και δύσκολο έργο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά στην κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών πρόληψης φυσικών καταστροφών, προστασίας του περιβάλλοντος, πυροπροστασίας και ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, κατά την διάρκεια της παράδοσης του νέου οχήματος είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Υπουργό και τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και να τον ευχαριστήσει για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία. Στη συζήτηση, τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα που άπτονται του Υπουργείου και στα οποία ο Δήμος έχει εντοπίσει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και για τα οποία ο Δήμος έχει ήδη στείλει ειδικό υπόμνημα.

Όπως, εξάλλου, δήλωσε και ο Υπουργός: «Πιστεύω ότι η σημερινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του ρόλου που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Είναι ένα παράδειγμα που ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα να διασφαλιστεί η προμήθεια αυτών των οχημάτων. Γνωρίζω πολύ καλά κι από πρώτο χέρι τις δύσκολες διαδικασίες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Και θα έλεγα ότι στο χρόνο που επετεύχθη, αποτελεί όντως ένα εξαιρετικό επίτευγμα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης: τόνισε: « Αυτό που έγινε σήμερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα μείζονα και σοβαρά. Τα μεγάλα αγκάθια της εποχής μας, όπως είναι η πανδημία, η κλιματική αλλαγή αλλά ακόμη και η διαχείριση των απορριμμάτων περνούν μέσα από την συνεργασία και την αλληλοβοήθεια».