Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων και Μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο κ. Τσιρογιάννης, ενημέρωσε για τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Αρταίων προς χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για τις δράσεις και τα έργα που υλοποιεί, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερωθεί για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος, καθώς και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αύξηση του κόστους ενέργειας των Δήμων και την επιπλέον χρηματοδότησή τους, οικονομικά ζητήματα γενικότερα, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση των Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ,  με στόχο την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία τους, την πανδημία και την κινητικότητα.

Τα θέματα σχετίζονται άμεσα με το Δήμο, καθώς από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Αρταίων έχει τη δυνατότητα με χρηματοδοτήσεις 22εκ. ευρώ να υλοποιήσει έργα υποδομής αναπτυξιακού χαρακτήρα, έχοντας ήδη εγκριθεί χρηματοδοτήσεις προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο.

Ο κ. Σταυριανουδάκης διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου ο Δήμος να ενισχύσει την  λειτουργική του αποτελεσματικότητα. Υπήρξε τέλος αμοιβαία δέσμευση για την συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.