Συμπόσιο Γλυπτικής και έργα τέχνης στο Open Mall.

Την μεγάλη έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων και η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης, και η οποία παρατάθηκε έως στις 13 Μαρτίου, επισκέφτηκε ο μεγάλος Ηπειρώτης γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης ύστερα από πρόσκληση του Δήμαρχου Aρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη. Προηγήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο, με την συνάντηση να επικεντρώνεται γύρω από τα θέματα της τέχνης και του πολιτισμού. Ειδικότερα, συζήτησαν την προοπτική διοργάνωσης ενός συμποσίου γλυπτικής στην Άρτα, αλλά και την ενσωμάτωση έργων τέχνης στο OPEN MALL της Άρτας.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας, όπου ο κ. Παπαγιάννης, ξεναγήθηκε στου χώρους και στα έργα του καλλιτέχνη, δηλώνοντας ενθουσιασμένος με τον ανακαινισμένο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης και ιδιαίτερα συγκινημένος που παρακολούθησε για ακόμη μια φορά τα έργα του μεγάλου Αρτινού δημιουργού και δάσκαλου Γιάννη Μόραλη και ειδικότερα, έργα από την πρώιμη ηλικία του, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό. Στη ξενάγηση αυτή παρών ήταν και το Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Βάσσος Δημήτρης.

Στην συνέχεια συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο  κ. Τσιρογιάννη ο κ. Παπαγιάννης περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης, όπου και θα αναπτυχθεί το Open Mall.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, πρότεινε στον κ. Παπαγιάννη του χρόνου να πραγματοποιήσει μια έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη με δικά του έργα, μια πρόταση την οποία αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά ο κ. Παπαγιάννης.

«H παρουσία του κορυφαίου γλύπτη και επί σαράντα χρόνια καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Θεοδώρου Παπαγιάννη, είναι μια μεγάλη τιμή αλλά και απόδειξη πως στον Δήμο μας ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα. Τον ευχαριστώ επίσης για την πρόταση που αποδέχθηκε, του χρόνου τέτοια εποχή, να εγκαινιάζουμε τη δική του Έκθεση στην Άρτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.