Όλα τα τεχνικά μέσα του Δήμου Αρταίων, στην διάθεση για την δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη της Άρτας.

Με τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πάνος Αλεξανδρής,  στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Άρτα, προσκεκλημένος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.

Τον κ. Αλεξανδρή συνόδευε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, Μιχαήλ Νικολάου και Μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου,  ενώ στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι Αντιδήμαρχοι.

Αρχικά ο κ. Τσιρογιάννης ενημέρωσε τον κ. Αλεξανδρή, για θέματα παραβατικότητας που απασχολούν την περιοχή μας. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην δικαστική επίλυση της χωροθέτησης του Μουσικού Σχολείου Άρτας, ζητώντας την συνδρομή του Γενικού Γραμματέα ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση για τον χώρο που πρόκειται να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, εξέφρασε τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου σχετικά με την δημιουργία Δικαστικού μεγάρου στην πόλη της Άρτας, αλλά και την δημιουργία αγροτικών φυλάκων. Ο κ. Τσιρογιαννής αναφερόμενος στο θέμα, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, πως πρόθεση του Δήμου είναι να παρέχει στον Δικηγορικό Σύλλογο την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη για την εξεύρεση της βέλτιστης θέσης για την χωροθέτηση του Δικαστικού  μεγάρου, ώστε στην συνέχεια με συντονισμένες και ολοκληρωμένες ενέργειες να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση της δημιουργίας του Δικαστικού Μεγάρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη, είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση  και ανταλλαγή απόψεων. Έγινα γνώστης των ζητημάτων τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης από εμάς, όπως είναι η εξεύρεση ενός χώρου για δικαστικό μέγαρο, με βούληση μας να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Ο κ. Δήμαρχος έδειξε μεγάλη προθυμία ώστε να βρεθεί χώρος κατάλληλος και να υπάρξει όλη η τεχνική υποστήριξη η οποία είναι απολύτως αναγκαία».

«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Δημαρχείο μας. Συζητήσαμε θέματα  της περιοχής, με επίκεντρο την Δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου στην περιοχή μας. Πρόθεση μας είναι να συνδράμουμε με όλα τα τεχνικά μας μέσα ώστε, στην συνέχεια ο Δικηγορικός Σύλλογος να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος ώστε να διεκδικήσει την υλοποίηση του έργου αυτού», ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά  του ο κ. Τσιρογιάννης.

Τέλος, το πρόγραμμα του κ. Αλεξανδρή, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του στην έκθεση “Γιάννης Μοράλης – Στη γενέτειρα”, συνοδευόμενος από  τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικολάου, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τα έργα του Αρτινού καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη, δηλώνοντας λάτρης του καλλιτέχνη.