Επισκέφτηκε και την έκθεση “Γιάννης Μοράλης – Στη γενέτειρα”.

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε, η Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κα. Hricova Iveta,  στο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της αγροτικής οικονομίας και στην οποία συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι, Νίκος Λιόντος, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Παντελής Κωλέτσος, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Κώστας Ζέρβας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με την κα. Hricova να ενημερώνεται από τον κ. Τσιρογιάννη και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, για την πόλη και την ιδιαίτερη δυναμική της καθώς και για τους σχεδιασμούς του Δήμου και τις παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της. Η πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν στο πολιτισμό, την ιστορία  της Άρτας, αλλά και τα ιδιαίτερα και ποιοτικά της προϊόντα.

Από την πλευρά του Δημάρχου προτάθηκε μάλιστα, να υπάρξει οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών από τη Σλοβακία στην Άρτα, και από την Άρτα προς την Σλοβακία, για να γνωρίσουν τα προϊόντα ποιότητας και να έχουν διαπροσωπικές συναντήσεις με παραγωγούς και εμπόρους αγροτικών προϊόντων της περιοχής με την κα. Hricova να δείχνει θετική στην πρόταση του κ. Τσιρογιάννη.

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της στην έκθεση “Γιάννης Μοράλης – Στη γενέτειρα”, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργο Πανέτα και το Γενικό Γραμματέα Κώστα Ζέρβα, προκειμένου, να γνωρίσει τον Αρτινό καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη μέσα από τα έργα και τα προσωπικά του αντικείμενα, δηλώνοντας πραγματικά ενθουσιασμένη για το μέγεθος του καλλιτέχνη αλλά και για τον ανακαινισμένο χώρο της πινακοθήκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Γιάννης Μόραλης, είχε πραγματοποιήσει έκθεση με γλυπτά του και στην Σλοβακία το 1939. Η ξενάγηση στους χώρους και στα έργα της πινακοθήκης πραγματοποιήθηκε από τον κ. Δημήτρη Βάσσο, Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας. Τέλος, ο Δήμος Αρταίων, ευχαριστεί την ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών κα. Μαρία Τζουβάρα, για την βοήθεια της.