Βράβευση γυναικών που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στη Κοινωνία σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών

Γυναίκες που τίμησαν το επάγγελμά τους, ανάγοντας το σε λειτούργημα. Γυναίκες που τίμησαν την έννοια της αλληλεγγύης. Γυναίκες που είναι ακόμη ενεργές γύρω μας στηρίζοντας την τοπική μας κοινωνία, αλλά και εκείνες που με την αξία της προσφοράς, βραβεύτηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε, ο Δήμος Αρταίων, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την προσφορά τους στην Τοπική Κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ Άρτας (στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο), με κεντρική Ομιλήτρια την κα. Ειρήνη Παπαγιάννη, Πτ. Ψυχολογίας EUC MSC, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας MED, Πιστ. Σχ. Συμβουλευτικής Ειδ. Παιδοψυχολογίας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, η κα. Βιργινία Αρχιμανδρίτη, Ιατρός του Γ.Ν Άρτας, για την πολύτιμη προσφορά της την περίοδο της πανδημίας, οι Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Άρτας, για την Πολυετή Κοινωνική Προσφορά τους, η Γεωργία Πατέντα Επιχειρηματίας, για την προσφορά της στο Επιχειρείν και στον Τουριστικό Τομέα, η κα. Σταματούλα Παπαδημητρίου Ερασιτέχνης ηθοποιός, για την προσφορά της στον Πολιτισμό και η κα. Μαρία Τζουβάρα Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, για την προσφορά της στην Υπεράσπιση των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, αρχικά αναφέρθηκε στην αθόρυβη και πολύτιμη προσφορά των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Αρταίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ειδικό κεφάλαιο, δυστυχώς, αποτελεί και το ζήτημα της έμφυλης βίας για το οποίο ο Συμβουλευτικός μας Σταθμός είχε ειδική εκδήλωση και αυτό που θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά είναι την ανάγκη να μάθουμε όλοι την ύπαρξη του και την ουσιαστική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ανώνυμα».

Στην συνέχεια ο κ. Τσιρογιάννης συνεχάρη τις γυναίκες που κατάφεραν να σπάσουν τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και να ακολουθήσουν την επαγγελματική πορεία  και τον εθελοντισμό όπως εκείνες επιθυμούσαν αναφέροντας πως η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να κάνουν τα τυπικά και κατοχυρωμένα δικαιώματα της ισοτιμίας και των ίσων ευκαιριών, μια απτή πραγματικότητα.

«Απόψε, λοιπόν, μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον που μας προβληματίζει όλους, έχουμε την χαρά να τιμήσουμε γυναίκες της Άρτας που ξεχώρισαν για την παρουσία τους, για το προσωπικό τους παράδειγμα. Γυναίκες της διπλανής πόρτας, γυναίκες γειτόνισσες και συνδημότισσες μας που τίμησαν το επάγγελμά τους, ανάγοντας το σε λειτούργημα. Γυναίκες που είναι ακόμη ενεργές γύρω μας στηρίζοντας την τοπική μας κοινωνία, αλλά και μας θυμίζει την αξία της προσφοράς .Τις ευχαριστώ προσωπικά για την αποδοχή της πρότασης της δημοτικής μας αρχής να είναι σήμερα εδώ. Στο πρόσωπό τους, βλέπουμε όσα έχουμε καταφέρει ως κοινωνία. Αλλά και όσα πολλά ακόμη έχουμε να κάνουμε σε δράσεις και πολιτικές για να υποστηριχθούν οι γυναίκες στην οικογένεια, στην δουλειά, στην αγροτική οικονομία, στην εργασία, στην εξειδίκευση. Είμαι σίγουρος ότι με αυτές τις κυρίες παρούσες, η Άρτα θα μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστώ τον Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικο για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου καθώς και την κα. Παπαγιάννη για την εξαιρετική της ομιλία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.