Στα «χέρια» του Επιμελητηρίου Άρτας, είναι πλέον η μελέτη για την «Συγκριτική Αξιολόγηση Περιοχών με σκοπό την επιλογή της βέλτιστης θέσης χωροθέτησης του Ε.Π. Άρτας», όπως ακριβώς είχε δεσμευθεί η δημοτική αρχή.

Επιπλέον, με έγγραφό του προς το Επιμελητήριο ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ζητά από το Επιμελητήριο να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου ο επιχειρηματικός κόσμος, τα τοπικά συμβούλια, φορείς και απλοί πολίτες να λάβουν πλήρη ενημέρωση από τους μελετητές για τα αποτελέσματα.

Στόχος της μελέτης ήταν να γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της κάθε περιοχής, προκειμένου η τοπική κοινωνία:

  1. Να έχει πλήρη εικόνα για τις αναπτυξιακές προοπτικές από την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου
  2. Να λάβει απόφαση με βάσει πραγματικά δεδομένα και όχι εικασίες.

Υπενθυμίζεται, πως θέση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, είναι να στηρίξει την τελική πρόταση του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, όπου και αν τελικά χωροθετηθεί το Πάρκο.

Αντίστοιχη ενημέρωση, έχει προγραμματιστεί και για τους Δημοτικούς Συμβούλους με συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες.